26. 04. 2024 - 18:37
Bayern će morati platiti veliku sumu ako želi trenera...
907
Shares
Bayern će morati platiti veliku sumu ako želi trenera reprezentacije Austrije

Bayern će morati platiti veliku sumu ako želi trenera reprezentacije Austrije

26. 04. 2024 - 18:37
0
Shares

Njemački velikan je sada u problemima, jer mora platiti ogromnu odštetu za glavnog kandidata za trenera, a sada je poznato i koliko.Već neko vrijeme je poznato da Bayern traži nasljednika za Thomasa Tuchela koji će na kraju ove sezone napustiti njemačkog velikana, a kada ga je pronašao u vidu Ralfa Rangnicka, pojavili su se problemi.

Tako je Bayern stupio u kontakt sa Rangnickom, koji je obavijestio Fudbalski savez Austrije da ga Bavarci žele dovesti za novog trenera, iako je njegov fokus u ovom trenutku na reprezentaciji sa kojom ide na Evropsko prvenstvo.
Njemački stručnjak od aprila 2022. godine vodi reprezentaciju Austrije koja je stvorila velike probleme Bayernu, a kako piše Bild, Bavarci će morati platiti ogromnu odštetu da Rangnick napusti selekciju kako bi preuzeo njemačkog velikana.Iako se očekivalo da će Bayern za Rangnicka isplatiti odštetu u iznosu od dva ili tri miliona eura, Austrijanci traže čak 15 miliona eura, pa se sada čeka reakcija Bavaraca, a da li će dati toliko novca za njemačkog stručnjaka, ostaje nam da vidimo.

Inače, Rangnick je najpoznatiji po svom radu u Hoffenheimu, Leipzigu, ali i Manchester Unitedu, koji je vodio u sezoni 2021/2022., kada je završio šesti sa najgorim učinkom Crvenih đavola u historiji Premiershipa. 

(oslobođenje.ba)

Učitaj još novosti