26. 04. 2024 - 18:21
BARCELONA KRENULA U LOV: Marco Verratti se vraća u Evropu?
907
Shares
BARCELONA KRENULA U LOV: Marco Verratti se vraća u Evropu?

BARCELONA KRENULA U LOV: Marco Verratti se vraća u Evropu?

26. 04. 2024 - 18:21
0
Shares

Barcelona je imala loš finiš sezone može se tako konstatovati. Poraz od Reala znači i oproštaj od titule, a prije toga su ispali iz Lige prvaka u četvrtfinalnom dvomeču od PSG-a, ranije su eliminisani i u Kupu Kralja.Katalonci već spremaju teren za narednu sezonu, tačnije teren za ljetni transfer rok gdje će biti dobrih promjena u rosteru Barcelone.

Nova informacija koju su lansirali pojedini mediji govori o interesu Barcelona za 31-godišnjeg Marca Verrattija.

Navodno su Barcelona i Verrattijev agent obavili već prvu rundu razgovora i Italijan je raspoložen da se vrati u Evropu.Verratti je trenutno član katarskog Al-Arabija u koji je prešao prošle godine iz redova PSG-a.Taj transfer je mnoge iznenadio jer je italijanski reprezentativac na stolu imao dosta pnuda od vodećih evropskih klubova.

Čini se da mu je izlet van Evrope dosadio i spreman je da se vrati na Stari kontinent, a da li će to biti Barcelona pitat će se nešto i Al- Arabi.Naime, Verratti sa katarskim klubom ima ugovor do ljeta 2025. godine, tako da bi Barcelona dobro moraja odriješiti kesu ako želi Italijana ovo ljeto u svojim redovima.

trenutna vrijednost ovog 31-godišnjeg veznjaka je 25 miliona eura, ali jasno je da će katarski klub gledati da još malo zaradi, pa bi kasa Barcelona mogla dobro da se isprazni u vezi pomeutog transfera.

Naravno, ovo je još uvijek na špekulacijama, ali gdje ima dima ima i vatre, a čini se da je špekulacija postala i malo ozbiljnija.

Učitaj još novosti