04. 05. 2024 - 23:23
ANCELOTTI POHVALIO KLJUČNOG IGRAČA: Ovdje smo zbog njega, imao...
907
Shares
ANCELOTTI POHVALIO KLJUČNOG IGRAČA: Ovdje smo zbog njega, imao je spektakularnu sezonu

ANCELOTTI POHVALIO KLJUČNOG IGRAČA: Ovdje smo zbog njega, imao je spektakularnu sezonu

04. 05. 2024 - 23:23
0
Shares

Real Madrid je danas stigao do 36. naslova prvaka Španije četiri kola prije kraja La Lige, pa se Madriđani mogu maksimalno posvetiti revanšu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna.

Real je pobijedio Cadiz sa uvjerljivih 3:0, dok im je na ruku išao i trijumf Girone nad Barcelonom rezultatom 4:2, tako da je sve oko novog osvajača La Lige sada jasno i matematički.

Upravo nakon utakmice sa Cadizom je svoj komentar dao trener ‘Kraljevskog kluba’, Carlo Ancelotti, te pomalo iznenadio izjavom sve prisutne.

Naime, italijanski stručnjak posebno je istaknuo jednog nogometaša madridskog giganta ove sezone. Naravno, većina bi pomislila da su to Kroos, Modrić, Bellingham ili Vinicius. No, nije niti jedan.

Ancelotti smatra da je pravi i apsolutni junak Real Madrida ukrajinski golman Andriy Lunin, koji iza sebe ima zaista jednu nevjerovatnu takmičarsku godinu.

“Lunin je imao spektakularnu sezonu. Ako smo ovdje, to je zbog njega”, rekao je popularni ‘Don Carlo’ odmah na samom početku svog izlaganja.

Ukrajinac je iznenada dobio šansu na golu Reala, a istu je nestvarno dobro iskoristio. Branio je na 29 utakmica u svim takmičenjima, dok u 12 utakmica nije primio niti jedan pogodak.

(sportam.info)

Učitaj još novosti