25. 04. 2024 - 20:40
AUUU KAKAV MEČ: Udinese i Roma odigrali nastavak od 18 minuta,...
907
Shares
AUUU KAKAV MEČ: Udinese i Roma odigrali nastavak od 18 minuta, na kraju se desio veliki preokret

AUUU KAKAV MEČ: Udinese i Roma odigrali nastavak od 18 minuta, na kraju se desio veliki preokret

25. 04. 2024 - 20:40
0
Shares

Nogometaši Udinesea i Rome odigrali su nastavak od 18 minuta prekinutog susreta 32. kola Serije A, a Rimljani su u sudijskoj nadoknadi došli do zlata vrijedne pobjede rezultatom 2:1.

Bio je to nastavak utakmice koja se igrala prije dvije sedmice, ali je prekinuta u 72. minuti zbog užasne scene. Nogometaš Rome Evan Ndicka se srušio na terenu, uslijedile su minute panike i strepnje na Dacia Areni, ali je na kraju sve rezultiralo na najbolji mogući način.

Defanzivac Rome je hospitalizovan, a hitrom reakcijom doktora i službenih lica utakmice, njegov život je spašen. Ispostavilo se da nije imao probleme sa srcem, već je izgubio svijest zbog ranije zadobijenog udarca tokom utakmice, piše klix.ba.

Duel je odmah prekinut i odlučeno je da se neće nastaviti tog dana, a a čelnici Serije A odlučili su da se utakmica nastavi od 72. minute.

U nastavku utakmice najbolju šansu je imao Udinese u 82. minuti. Nakon odbijanca i šuta koji je uputio Lorenzo Lucca, Mile Svilar je sjajno reagovao i spasio svoj tim.
I kada se činilo da će ostati 1:1, Bryan Cristante je u 95. minuti donio veliki preokret i pobjedu Romi koja joj mnogo znači u borbi za Ligu prvaka.

Domaćina je prethodno u vodstvo doveo Ricardo Pereyra golom u 23. minuti, ali je Romelu Lukaku poravnao na 1:1 neposredno prije prekida u 64. minuti.

Učitaj još novosti