05. 05. 2024 - 15:12
SENZACIJA: Iako često ne može da pogodi ‘more s mola’, Núñez...
907
Shares
SENZACIJA: Iako često ne može da pogodi ‘more s mola’, Núñez pojačava redove jednog od najvećih klubova ikada?

SENZACIJA: Iako često ne može da pogodi ‘more s mola’, Núñez pojačava redove jednog od najvećih klubova ikada?

05. 05. 2024 - 15:12
0
Shares

Odlazak Jürgena Kloppa iz redova Liverpoola osjetit će se i na igračkom kadru, a nogometaš koji se u posljednje najčešće pominje u kontekstu odlaska je napadač Darwin Núñez.

Urugvajac je na Anfield stigao kao veliko pojačanje koje će riješiti golgetersko pitanje, a preporuka njemačkog stručnjaka bila mu je samo dodatni vjetar u leđa.

No, Núñez se afirmisao u napadača kojem je potrebno zaista mnogo prilika da postigne pogodak, što je u pojedinim trenucima pored velikih promašaja revoltiralo navijače ‘Redsa’.

Sada se u španskim medijima pojavila vijest da i pored nešto lošije realizacije Barcelona želi angažovati Núñeza već ovog ljeta i tako dodatno pojačati konkurenciju u vrhu napada.

Kontroverzni napadač je dugo praćen od strane skauta ovog velikana i ‘Blaugrana’ će pokušati za nekoliko sedmica iskoristiti turbulentan period i realizovati zaista senzacionalan transfer.

O cijeni još uvijek nema riječi jer su interes, ali i određeni pregovori u početnoj fazi, ali je jasno da će 24-godišnji Urugvajac biti jedna od zvijezda transfer roka.

Što se tiče njegovog učinka ove sezone, on je na 51 utakmici zabio 18 golova, a dodao je i 13 asistencija. Plaćen je 85 miliona eura Benfici 2022. godine.

Učitaj još novosti