24. 04. 2024 - 20:06
SABLASNA ATMOSFERA: Borac pobijedio pred gotovo praznim...
907
Shares
SABLASNA ATMOSFERA: Borac pobijedio pred gotovo praznim tribinama i prebacio pritisak na Zrinjski

SABLASNA ATMOSFERA: Borac pobijedio pred gotovo praznim tribinama i prebacio pritisak na Zrinjski

24. 04. 2024 - 20:06
0
Shares

Nogometaši Borca večeras su pred gotovo praznim tribinama Gradskog stadiona u Banjoj Luci upisali pobjedu od 1:0 nad Posušjem u 28. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine.
Tako se Borac vratio na pobjedničke staze i prebacio pritisak na Zrinjski, s kojim se bori za titulu prvaka, uoči večerašnjeg derbija Plemića sa Sarajevom u Mostaru.
Borac je kontrolisao utakmicu od njenog samog početka, ali su gosti iz Posušja dobro stajali u odbrani pa nisu dozvoljavali veće prilike.

Ipak, popustila je odbrana Posušja u 29. minuti i Borac iz prve prilike stiže do vodstva.

Jakov Blagaić je centrirao, a Alen Jurilj iz peterca trese mrežu za 1:0.Moglo je Posušje jako brzo do poravnanja. Istrčalog golmana Borca Marka Miloševića je zaobišao Leonardo Petrović, ali potom je promašio gotovo prazan gol prebacivši ga s 15 metara.

U nastavku utakmice ponovo je dominirao Borac, a u 68. minuti je Jovo Lukić propustio priliku da osigura svom timu miran finiš.

Do kraja je ostalo 1:0, a Posušje nije uputilo šut u okvir gola za svih 90 minuta.

Borac se pobjedom učvrstio na vrhu tabele sa 8 bodova više od Zrinjskog, na kojeg je i prebacio pritisak uoči derbija Plemića sa Sarajevom večeras u Mostaru od 20:30.

Posušje je petoplasirano s 41 bodom.

Rezultat i strijelac:

Borac - Posušje 1:0 (Jurilj 29')

Učitaj još novosti