05. 05. 2024 - 11:26
MA NE, ‘MI SMO LUDI’: Ten Hag na kraju sezone napušta United,...
907
Shares
MA NE, ‘MI SMO LUDI’: Ten Hag na kraju sezone napušta United, ali preuzima nezamislivo moćnijeg giganta?!

MA NE, ‘MI SMO LUDI’: Ten Hag na kraju sezone napušta United, ali preuzima nezamislivo moćnijeg giganta?!

05. 05. 2024 - 11:26
0
Shares

Nizozemski stručnjak Erik ten Hag sve je dalje od toga da i naredne sezone sa klupe predvodi nogometaše Manchester Uniteda.

Iza Ten Haga i ‘Crvenih đavola’ je još jedna od onih sezona za zaborav, obzirom da je jasno kako navijači ovog velikana sasvim opravdano žele one najveće trofeje.

Tako se svako malo špekuliše o odlasku Nizozemca sa kultnog Old Trafforda, a jedan od najpoznatijih sportskih novinara, Christian Falk, javlja da bi bivši menadžer Ajaxa mogao režirati šokantan trenerski transfer.

Naime, prema navodima Falka, Ten Hag je blizu toga da na klupi minhenskog Bayerna naslijedi Thomasa Tuchela ovog ljeta, kada će Nijemac i napustiti Allianz Arenu.

Nakon svih trenerskih opcija koje su razmatrali u Minhenu, navodno su došli do zaključka da je sadašnji kormilar Uniteda “najbolja opcija” u ovom trenutku.

Podsjećanja radi, ‘Bavarci’ su željeli Xabija Alonsa i Juliana Nagelsmanna, a sa klubom se povezivao i Ralf Rangnick. Ipak, niko od njih nije voljan preuzeti zadatak od kojeg, čini se, Ten Hag ne bježi.

Učitaj još novosti