07. 09. 2015 - 15:59
Legenda engleskog fudbala otvoreno: "Van Gaalu je vrijeme...
907
Shares
Legenda engleskog fudbala otvoreno:

Utakmica u subotu će itekako biti "pod lupom"!

Legenda engleskog fudbala otvoreno: "Van Gaalu je vrijeme isteklo!"

07. 09. 2015 - 15:59
0
Shares

Alen Shearer, legenda engleskog fudbala dao je oštre komentare o treneru Manchester Uniteda, Louis van Gaalu. 

Nakon niza grešaka tokom ljetnih transfera i potrošene sume od 150 miliona eura Manchester United se nalazi na petom mjestu sa sedam bodova. 

Naglašava kako bi loš ishod utakmice u subotu mogao otvoriti nova pitanja. Da li je Van Gaal sposoban voditi Manchester United. 

Mogu ustvrditi da si Louis van Gaal ne može priuštiti remi protiv Liverpoola. Tražio je vremena da posloži ekipu, da razvije mlade igrače. Ali bojim se da mu je vrijeme isteklo", rekao je Shearer.

"Ne stignete pratiti sve promjene koje je napravio potpomognut stotinama milijuna, a onda tvrdi da je žrtva jer treba vremena da se sve uklopi. To je njegov posao, a meni se čini da mu je godina u klubu poput Manchester Uniteda bila dovoljna."

"Možete trpjeti dosadan Van Gaalov nogomet ako ima rezultata. Ali ako se gleda posljednjih deset utakmica on ima tri pobjede, tri remija i četiri poraza."

"Zbog životopisa Van Gaal je dobio više vremena nego David Moyes. Ali bude li loš rezultat u subotu, pitanja će se ponovno postavljati", rekao je Shearer.

Učitaj još novosti