07. 09. 2015 - 15:37
Dvadeset godina poslije: Muhamed Bešić napravio istu grešku...
907
Shares
Dvadeset godina poslije: Muhamed Bešić napravio istu grešku kao i...

"Ne želim ga kritikovati"

Dvadeset godina poslije: Muhamed Bešić napravio istu grešku kao i...

07. 09. 2015 - 15:37
0
Shares

Muhamed Bešić u sinoćnjem susretu napravio je pogrešku koja ga je koštala isključenja ali selektor nije bio previše oštar prema njemu jer ga u jednu ruku razumije. 

Mehmed Baždarević nije mnogo kritikovao Muhameda Bešića jer je i sam napravio sličnu grešku.

Naime, Jugoslavija je na Koševu igrala protiv Norveške, a Meša je isfrustriran i ljut na turskog sudiju pljunuo prema njemu te tako zaradio isključenje koje ga je koštalo odlaska na Svjetsko prvenstvo. 

Dvadeset godina nakon toga, Muhamed Bešić pravi istu grešku. Žvakom je gađao igrača Andore koja je bila u potpuno podređenoj poziciji cijeli susret osim kada su uvrede u pitanju. 

"Rekao mi je da izmišljam faulove, što me je isprovociralo, a meni tri zuba ostala na terenu. Međutim, to je bila fizička agresija, imao sam od udaraca blaži potres mozga i nisam znao šta radim, a uz sve, igrali smo utakmicu koja je bila biti ili ne biti, a nabijenu emocijama", prisjeća se Baždarević.

Međutim utakmica protiv Andore je bio rutinski susret i nije se trebalo desiti nešto što će baciti sjenu na pobjedu Zmajeva.  

Sam selektor nije mnogo kritikovao javno Bešića:

"Nisam ga želio kritikovati, ali ne možemo ga ni pravdati, jer je dobio karton koji nije smio dobiti. Riješit ćemo to unutar ekipe", kaže Baždarević, koji će još jednom obaviti razgovor sa Bešićem, jer je on itekako potreban reprezentaciji, ali samo čiste glave.

Nadamo se da će se naći rješenje za naredne utakmice koje ćemo igrati bez Bešića i vjerujemo da će Bosna i Hercegovina i dalje biti srcem uz reprezentaciju. 

Učitaj još novosti