25. 07. 2014 - 12:24
Brazilski selektor (bio) je menadžer igračima!
907
Shares
Brazilski selektor (bio) je menadžer igračima!

espn otkrio

Brazilski selektor (bio) je menadžer igračima!

B. T.
25. 07. 2014 - 12:24
0
Shares

Brazilski selektor Dunga posredovao je pri prodaji igrača i zarađivao kao nogometni menadžer, otkrio je ESPN.

Iako sam bivši kapetan selecaoa negira posredovanje u transferima, objavljeni su dokumenti koji ga demantiraju. Tako je od prelaska današnjeg igrača Lazija Edersona iz Alvorade u Juventude 2004. godine zaradio više od 600.000 eura, od milion i po dolara koliko je transfer bio vrijedan. Taj je novac prebačen njegovoj tvrtki "Dunga Empreendimentos, Promoções e Marketing ltda", prenosi Goal.com.

U ime tvrtke na ugovoru je potpis druge osobe, što Dunga koristi kao argument da demantira svoju umiješanost. A i glasnogovornik Brazilskog nogometnog saveza jamči da "selektor nije imao korist od prodaje tog igrača".

Opravdanje za taj iznos koji je Dunga primio 2004. stoji kao "profesionalne usluge za savjetovanje, nadzor i pomoć ulagaču u stjecanju ekonomskih prava sportaša".

Taj je sporazum sklopljen prije prvog Dunginog selektorskog mandata 2006. godine. Ederson, koji je tada igrao u Lyonu, igrao je za reprezentaciju dok je selektor bio Menezes, ali se povrijedio na jednoj utakmici protiv SAD-a.

I nije samo Dunga, nego je i novi koordinator saveza Gilmar Rinaldi radio kao Fifin agent dok nije dobio funkciju u savezu.

Učitaj još novosti