26. 04. 2024 - 22:22
POGODIO ZA VODSTVO: Arda zaigrao od prve minute i odmah...
907
Shares
POGODIO ZA VODSTVO: Arda zaigrao od prve minute i odmah pokazao kakav je fudbalski dragulj!

POGODIO ZA VODSTVO: Arda zaigrao od prve minute i odmah pokazao kakav je fudbalski dragulj!

26. 04. 2024 - 22:22
0
Shares

Arda Guler doveo je Real Madrid u prednost od 1:0 na gostovanju kod Real Sociedada u San Sebastianu.Mladi turski fudbaler Arda Guler došao je do drugog gola u dresu Real Madrida. Dobio je konačno šansu za igru od prve minute od Carla Ancelottija i odmah je to iskoristio.

Igrala se 29. minuta kada su Kraljevi došli do vodstva. Bila je to zaista prekrasna akcija, Dani Carvajal je ubacio, a Arda je plasirao loptu iz leđa domaćeg golmana za prednost gostiju od 1:0.

Ardi je ovo drugi gol sezone, a ovo mu je tek osmi nastup u dresu kraljevskog kluba. Po prvi put igra od prve minute.Treba svakako istaći da je Carlo Ancelotti pružio šansu igračima koji su ove sezone u drugom planu. Devet prvotimaca su na klupi i van sastava.

19-godišnji Turčin pokazuje da se na njega itekako može računati i nije nikakvo čudo što on ima namjeru ostati i naredne sezone i boriti se za minutažu u nevjerovatnoj konkurenciji.Real Sociedad je njegov budući klub?
Interesantno je svakako da bi Real Sociedad mogao biti naredni klub 19-godišnjeg turskog fudbalera.

Prema navodima turskih medija, tim iz San Sebastiana već je poslao upit Real Madridu za Ardu. Žele ga na posudbu u narednoj sezoni i garantuju mu da će igrati."Real Sociedad će uskoro započeti pregovore s Real Madridom oko potencijalne posudbe Arde Gulera za narednu sezonu", ističe turski novinar Ekrem Konur.

Ipak, Arda ima namjeru da ostane. Njegov cilj je da se bori u žestokoj konkurenciji u ofanzivi, iako će u klub doći još Endrick i Kylian Mbappe.

Turčin smatra da ima kvalitet da se izbori za svoje mjesto. Međutim, Kraljevi više naginju opciji da ga pošalju na posudbu, a lista klubova koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima je ogromna.

Učitaj još novosti