26. 08. 2015 - 14:13
Nogometni savez BiH daje podršku Platiniju
907
Shares
Nogometni savez BiH daje podršku Platiniju

Sarajevo

Nogometni savez BiH daje podršku Platiniju

26. 08. 2015 - 14:13
0
Shares

Redovna 36. sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH održana je pod predsjedavanjem Predsjednika Elvedina Begića. Sjednici je prisustvovalo 14 članova Izvršnog odbora, kao i svi članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje (Ivan Osim, Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sead Kajtaz).

Zaključeno je da je prvih pet kola takmičenja u BHT Premijer ligi u proteklo u skladu sa propisima i standardima Saveza, ali na pojedinim utakmicama je i bilo propusta, ali su analize potvrdile da ti propusti nisu bili tendenciozni već su rezultat grešaka pojedinca.

Savez neće tolerisati neutemeljene optužbe upućene od strane pojedinih klubova, kojim se preporučuje da se posvete svom radu, ali će na te optužbe odgovarati odlukama zasnovanom na propisima i pravilnicima NS/FS BiH. Poruka je to Željezničaru, koji je digao hajku nakon sudačke pogreške.

Savez neće tolerisati nacionalističke ispade na stadionima i prema njim će imati nultu stopu tolerancije, te će odgovorni biti sankcionisani adekvatnim kaznama;

Članovi IO daju punu podršku Komitetu za sudije i nastojanju da kvalitet i sposobnost sudija budu u prvom planu kod delegiranja službenih lica;

Pokreće se inicijativa za izmjene i dopune Disciplinskog pravilnika u cilju odgovarajućeg sankcionisanja svih oblika nedozvoljenog ponašanja.

Draženko Bogdan i Almir Hurtić imenuju se za trenere U-21 selekcije, te Esad Ibrahimović za trenera golmana A ženske reprezentacije, podržava se kandidatura Michela Platinija za predsjednika Fife.

Na kraju, članovi Izvršnog odbora i Odbora za savjetovanje i posredovanje uputili su apel navijačima da na sportski način, korektnim bodrenjem, podrže našu najbolju selekciju u veoma važnoj utakmici protiv Belgije. Posebno je istaknuto da bi svaki eventualni incident mogao imati neželjene posljedice za reprezentaciju u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

(Goal.com)

Učitaj još novosti