23. 08. 2015 - 09:20
Samir Radovac: Ja živim za ovaj grad i klub, a oni me pljuju i...
907
Shares
Samir Radovac: Ja živim za ovaj grad i klub, a oni me pljuju i psuju

Mladi fudbaler

Samir Radovac: Ja živim za ovaj grad i klub, a oni me pljuju i psuju

K. D.
23. 08. 2015 - 09:20
0
Shares

Utakmica 5. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrana u Zenici između Čelika i Sarajeva donijela je nemile scene, pirotehniku, sukob navijača dva kluba, sukob navijača s policijom, rasistički ispadi te teške uvrede fudbalerima. Nakon utakmice se oglasio kapiten tima sa Koševa Samir Radovac, koji se verbalno sukobio s navijačima svog kluba.

Samir Radovac ogorčen je uvredama koje su on i njegovi saigrači doživjeli od svojih navijača. Mladi fudbaler se nije mogao suzdržati te je odgovorio na uvrede.

"Živio sam za dan kad ću zaigrat za prvi tim Sarajeva i nisam ni pomislio da mogu dogurati do prvog tima, a kamo li da budem kapiten. Ta kapitenska traka na ovoj utakmici mi je predstavljala sve. U trenutku kada se desio prekid otišao sam kao vođa ekipe da smirim strasti na tribinama i to mi je bila jedna velika greška. 

Došao sam i govorio smirite se molim vas, zabili smo gol i nemojte da sad bude prekid i onda u tom trenutku su prišla 3-4 navijača i počeli mi psovat, stajao sam i krivo mi je bilo i šutio sam, a onda su prišli i počeli me pljuvati kao da sam ja najveći krivac FK Sarajevo i za mene je to bilo ponižavajuće i u tom trenutku sam se osjećao jadno, u toj njihovoj nervozi i u svojoj nervozi počeo sam jednom momku psovati jer nisam znao sta ću od sebe, grizla me je savjest, vidjeli bi kako je to kada pljuju na vas i još sam tom momku rekao vidjet ćemo se mi kad tad u gradu pa ćemo riješiti ovo te opsovao.

Krivo mi je ponio sam se neprofesionalno, ne mogu da spavam zbog ovakve situacije, i tolikih laži o meni, moj je otac i moja familija uz Sarajevo 53 godine i onda dođu neki pametnjakovići i svašta pisu o meni. 

Drago mi je bilo kad sam bio izabran za najborbenijeg igrača, odnosno za nagradu Ismir Pintol i ja se svim iskrenim navijačima zahvaljujem na toj nagradi. Hvala vama puno, ima i ljudi i navijača koji mene poštuju i vole, ima onih kojima je krivo što sam ja uspio, a ne njihovo dijete, to će tako uvijek biti u životu. 

Ja živim za ovaj klub i grad i volim ga svim srcem, nemam se šta pravdati nikome jer ja to nisam zaslužio.", objasnio je Radovac na svom Facebook profilu.

Učitaj još novosti