14. 07. 2015 - 16:13
Od priča o naslovu do potpunog očaja: 'Hoćemo li imati 11...
907
Shares
Od priča o naslovu do potpunog očaja: 'Hoćemo li imati 11 igrača za iduću sezonu?'

VELIKAN SERIJE A

Od priča o naslovu do potpunog očaja: 'Hoćemo li imati 11 igrača za iduću sezonu?'

Germanijak.hr
14. 07. 2015 - 16:13
0
Shares

Ako je Manchester United klub uz kojeg se dosad spominjalo najviše potencijalnih novih imena, onda je Roma odmah na drugom mjestu. Trebali su prevaga u borbi za Scudetto biti razni vrhunski vratari, bekovi, veznjaci, golgeteri, nema tko se sve nije povezivao s rimskim klubom, međutim do polovice srpnje Roma je napravila jedno veliko – ništa.

Onaj isti Man Utd možda nije senzacionalno vratio Cristiana Ronalda, čime je otočki sportski žuti tisak „pumpao“ tiražu, ali doveo je četiri nova pojačanja i planira još poneko. Čisto usporedbe radi. No što je gore po Romu, svoj mercato nakon tek dva tjedna prijelaznog roka finiširao je i najveći konkurent – Juventus. Onaj koji bi to – konkurent – mogao i definitivno postati samo iz rimskog ugla gledanja. Juve je izgubio Teveza i Pirla, ali zadržat će Pogbu i Vidala. Doveo je tri napadača, dodatno osvježio vezu i obranu, pa čak i pojačao konkurenciju Buffonu s Netom. Koji bi u Romi, opet usporedbe radi, bio prvi izbor.

Vratarska i obje bekovske pozicije, te „špica od 20 golova“ bili su Romini prioriteti uoči mercata. Krenulo se s puno samopouzdanja, samo za golmana konkuriralo je nekoliko imena, i to kakvih – Sirigu, Handanovič, Lloris, Čech... Onda se s vremenom odustalo od nove „jedinice“, baš kao i od novog rješenja na desnoj strani obrane.

Razlog? Gazde Amerikanci baš i nisu voljni zavući ruku u džep. Tko ne riskira, ne profitira – kod njih očito ne vrijedi. Oni bi se naime prvo željeli riješiti viškova. No dva su problema – Rominim viškovima ne žuri se s Olimpica, a čak i da se realizira odlazak nekoga od njih, upitno je tko će kvalitetan ostati Romi na tržištu.

Doumbia, Gervinho, Ljajić i Destro, to su konkretno imena koje bi Roma voljela prodati. Doumbia je imao kombinacije za Tursku ili povratak u Rusiju, ali nakon neučinkovitog proljeća Galatasaray i CSKA u obzir uzimaju samo posudbu. Gervinho se ipak nije prodao u Ujedinjene Arapske Emirate iako se činilo kao „gotova stvar“, za Ljajića stižu tek sramežljivi upiti, a Destru se nije svidjela opcija prelaska u Monaco.

navijaci

Na njima je Roma planirala zaraditi oko 70.000.000 eura. I još uvijek se tome nada. U međuvremenu je malo „izmijenila“ prioritete, tako da su sada tri glavne želje: lijevi bek Baba, krilo Salah i centarfor Džeko. Ali taj trojac ima i druge pozive, teško da će čekati onaj rimski dovijeka...

„Hoćemo li imati 11 igrača za iduću sezonu?“, pisalo je na transparentu uoči prijateljske utakmice s Gyirmotom.

Da stvar bude gora, Roma je tu istu utakmicu izgubila. Ne mora ništa značiti, ali poraz od mađarskog drugoligaša Gyirmota, iz istoimenog sela s oko 1.300 stanovnika, jasan je pokazatelj kaosa koji vlada u Romi. Mnogi se pitaju: ako Ameri važu svaki euro, što bi tek bilo da Yanga-Mbiwa krajem svibnja protiv Lazija nije zabio svoj prvi gol nakon 1.309 dana i odveo Romu direktno u Ligu prvaka donijevši joj barem 50.000.000 eura?!

Osim totalne anemičnosti po pitanju ulaznih transfera (došao tek Iago Falque iz Genoe, više prinova nego pojačanje), Roma je kiksala i u nekim drugim stvarima. Primjerice, razočarala je dobar dio navijača otkupivši svoje dijete Bertolaccija od Genoe i preprodavši ga u Milan (istina, zaradili su 11.500.000 eura), a za tek tri milijuna eura u Watford je pustila i prvog lijevog beka, sasvim solidnog Holebasa. Nije se iskazala niti s još jednim domaćim dečkom, Romagnolijem. On je lani na posudbi u Sampdoriji potvrdio da je jedan od najvećih obrambenih talenata Italije, nakon čega ga je Roma očekivano vratila u svoje redove. No kad je Siniša Mihajlović izrazio želju da ga sa sobom povede u Milan, nitko iz Rima nije kazao izričito – „ne“.

Štoviše, zatražili su 30.000.000 eura. Milan je navodno zadnje ponudio 25. Još koji milijun gore i mogla bi Vučica ostati i bez stopera koji je najavljen za udarnu postavu. Kako stvari stoje, Juveu se smiješi nova šetnja domaćom ligom, a Romi predstoji žestoka borba s milanskim klubovima koji na mercatu djeluju goropadno...

Učitaj još novosti