21. 04. 2024 - 18:37
Niko ni da ga doživi: Najveći ikad došao na El Clasico, ali...
907
Shares
Niko ni da ga doživi: Najveći ikad došao na El Clasico, ali takvu nebitnost nije mogao ni zamisliti

Niko ni da ga doživi: Najveći ikad došao na El Clasico, ali takvu nebitnost nije mogao ni zamisliti

21. 04. 2024 - 18:37
0
Shares

Duel Reala i Barcelone je obično najvažnija utakmica godine i ujedno je najpoznatiji fudbalski meč na svijetu. Nijedan ljubitelj fudala ne želi propustiti ove utakmice. A ponekad i slavne ličnosti iz drugih sportova.

Tom Brady se smatra najvećim igračem američkog fudbala u historiji, međutim čini se da u Evropi i nije toliko poznat, barem ne u Španiji.

Nekadašnji quarterback i osvajač sedam prstenova Super Bowla na društvenim je mrežama podijelio video kako upoznaje i uživa u glavnom gradu Španije.

Amerikanac je uzeo električni skuter i izašao na ulicu. Ono što najviše iznenađuje je to koliko je bio nezapažen bez obzira što jedan od najpoznatijih sportskih ličnosti.

Slavni Americanac je potvrdio i svoj dolazak na El Clasico podijelivši niz fotografija ispred stadiona Santiago Bernabeu nekoliko sati prije utakmice između Real Madrida i Barcelone.

Američki fudbal nije ni blizu popularan u Evropi kao što je to slučaju SAD-u pa možda i nije čudo zašto Bradyja praktično niko nije doživio.

Brady se prošle godine penzionisao, a od tada se uglavnom njegovo ime spominje u žutoj štampi nakon što se razveo od Gisele Bundchen s kojim je dugo godina bio u braku.

Ovo nije prvi put da Amerikanac dolazi u Evropu gledati fudbalske mečeve, tako je na jesen 2022. godine bio i u Minhenu gdje se družio sa fudbalerima Bayerna.

Proteklih mjeseci se pisalo da je Brady u vezi sa Irinom Shayk, poznato manekenkom koja je prije deset i kusur godina plinijela pažnju na Bernabeuu pošto je bila u vezi sa Cristianom Ronaldom.

Brady sigurno neće biti jedina velika zvijezda na tribinama El Clasica pošto je duel Reala i Barcelone magnet za slavne ličnosti.

Inače, Kraljevi u ovaj duel definitivno ulaze kao favoriti, ali pošto se radi o najvećem derbiju na svijetu Katalonce definitivno ne treba otpisati.

Učitaj još novosti