21. 04. 2024 - 20:04
Bruka i sramota u režiji jednog od najboljih sudija na...
907
Shares
Bruka i sramota u režiji jednog od najboljih sudija na svijetu!  Na Balkanu se za ovo

Bruka i sramota u režiji jednog od najboljih sudija na svijetu! Na Balkanu se za ovo "gubi glava"

21. 04. 2024 - 20:04
0
Shares

Fudblaeri Evertona danas su sa 2:0 ostvarili pobjedu protiv Notthingam Foresta u okviru 34. kola Premiershipa.

Do prednosti je domaća ekipa stigla u 29. minuti kada je Gueye postigao gol, a konačan rezultat postavio je McNeil u 76. minuti susreta.

Nakon utakmice cijeli svijet bruji o suđenju čovjeka za kojeg se smatra da je jedan od najboljih sudija na svijetu, a njegovo ime je Anthony Taylor.

Naime, pojavili su se snimci čak tri situacije u kojima nikome nije jasno zašto Taylor nije pokazao na bijelu tačku i dosudio penal za ekipu Notthingam Foresta.

U prvoj situaciji jasno se vidi da je jedan igrač Notthingama prvi stigao do lopte, te je krenuo da je namjesti sebi na udarac, a zatim je dobio udarac sa leđa po nozi.

Taylor, a ni njegove kolege iz VAR sobe iz nekog razloga nisu htjele da reaguju, te da pokažu na bijelu tačku.

U drugoj situaciji, jedan igrač Nottinghama pokušao je vratiti loptu u peterac, ali je rukom igrao jedan igrač domaćih, međutim ni to nije bilo dovoljno da Taylor pokaže na bijelu tačku.

U trećoj situaciji se vidi kako jedan igrač Evertona sa leđa obara gostujućeg fudbalera, ali ponovo su sudije bile nijeme.

Zaista nevjerovatne situacije na ovako velikom nivou i pitanje je šta bi bilo sa Taylora da je ovo uradio negdje na Balkanu.

Everton je sada 16. na tabeli s 30 bodova. Nottingham ima četiri manje i prvi je iznad crte. Luton ima 25 bodova na 18. mjestu.

Podsjetimo, ove sezone su Nottingham Forestu oduzeta četiri boda, a Evertonu osam.

Učitaj još novosti