23. 04. 2024 - 13:43
Rukometaši BiH će utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo igrati...
907
Shares
Rukometaši BiH će utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo igrati u tuzlanskom Mejdanu

Rukometaši BiH će utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo igrati u tuzlanskom Mejdanu

23. 04. 2024 - 13:43
0
Shares

Tuzla će biti domaćin, a Vlada Tuzlanskog kantona podržat će odigravanje druge utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u rukometu, dogovoreno je na sastanku premijera TK Irfana Halilagića i ministra kulture, sporta i mladih TK Damira Gazdića, sa v.d. generalnim sekretarom RS BiH Nedimom Arnautovićem i potpredsjednikom UO Nedimom Musićem.
U baražu će reprezentacija Bosne i Hercegovine snagu odmjeriti s reprezentacijom Portugala. Prva utakmica igra se 9. maja u Portugalu, a uzvratna je 12. maja u 17:00 sati u SKPC Mejdan u Tuzli.

"Tuzla će u maju ponovno biti sportski centar Bosne i Hercegovine. Prije svega očekujemo i želimo našim reprezentativcima da u Portugalu ostvare povoljan rezultat, a što će biti uvertira i dodatan podstrek za punu dvoranu i izuzetnu navijačku atmosferu u Mejdanu. Vlada Tuzlanskog kantona je uvijek bila i biti će pouzdan partner svim našim reprezentativnim selekcijama, tako da s radošću prihvatamo da pomognemo održavanje ove utakmice", kazao je Halilagić i dodao:

"Situacija je takva u društvu i ovakvi sportski susreti su nam prilika da još snažnije iskažemo naš partiotizam."

Premijer TK je i dodao da će utakmica biti prilika da još masovnije istaknemo naše zastave i plavo žute bosanskohercegovačke boje te je izrazio nadu da ćemo nakon te druge utakmice baraža zajedno slaviti odlazak Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Iz Rukometnog saveza BiH poručili su da zahvalni premijeru i Vladi Tuzlanskog kantona na podršci, koja nikada dosada nije izostala. Iz krovne kuće bh. rukometa, također su izrazili nadu da će rezultat biti povoljan i da ćemo u Mejdanu svi zajedno napraviti sjajnu atmosferu, po čemu je tuzlanski hram sporta oduvijek poznat.

"Nikada naša reprezentacija nije bila bez sjajne podrške u Mejdanu i ne sumnjamo da će tako biti i ovaj put. Koristimo priliku da se zahvalimo gospodinu Halilagiću i Vladi TK-a na razumijevanju i podršci, koju uvijek imaju za državnu reprezentaciju, u ovom slučaju rukometnu. Ovakva podrška svima nam je motiv da radimo još jače i bolje da opravdamo ukazano povjerenje", poručili su iz Rukometnog saveza BiH.

Učitaj još novosti