02. 05. 2024 - 18:03
NEVJEROVATNE SCENE: Sudije skandaloznom odlukom gurnule...
907
Shares
NEVJEROVATNE SCENE: Sudije skandaloznom odlukom gurnule Magdeburg na Final Four LP, Dujshebaev od nemoći pao na parket

NEVJEROVATNE SCENE: Sudije skandaloznom odlukom gurnule Magdeburg na Final Four LP, Dujshebaev od nemoći pao na parket

02. 05. 2024 - 18:03
0
Shares

Aktuelni prvak Evrope Magdeburg je uz veliku pomoć švedskih sudija Mirze Kurtagića i Mattiasa Wetterwika stigao do Final Foura rukometne Lige prvaka.

Njemački sastav je poražen u prvom meču protiv Kielcea rezultatom 27:26 da bi u revanš meču pobijedio nakon boljeg izvođenja sedmeraca rezultatom 27:25 i plasirao se dalje.

Magdeburg je posljednju minutu meča u GETEC Areni ušao s prednosti 23:22. Propustili su napad za pobjedu nakon čega je trener poljskog tima Talant Dujshebaev tražio minutu odmora kako bi pripremio posljednji napad za Kielce.

Njegov sin Daniel je sjajno proigrao Artsema Karaleka koji se našao oči u oči s golmanom, a kada je trebao uputiti šut ka golu, ispriječile su se sudije i prekinule napad Poljaka te vratile loptu na devet metara što je izazvalo ogromno nezadovoljstvo trofejnog stručnjaka na klupi Kielcea, piše klix.ba.

Da je Karalek pogodio mrežu Magdeburga, jasno je da bi poljski klub išao na F4. Pomenutu odluku pogledajte u sljedećem videoprilogu na 1:37:59.


Utakmica je na kraju odlučena izvođenjem sedmeraca, a pobjedu je na kraju odnijela ekipa Magdeburga rezultatom 27:25 te se tako plasirala na novi Final Four gdje će braniti titulu osvojenu prošle godine.

Pored njih, na Final Four se plasirao i danski Aalborg koji je nakon poraza u prvom meču rezultatom 32:31, pobijedio Veszprem u revanšu rezultatom 33:28 i plasirao se na Final Four.

Final Four rukometne Lige prvaka je na rasporedu 8. i 9. juna u Kolnu, a preostala dva učesnika bit će poznata danas nakon utakmica Montpellier - Kiel te Barcelona - Paris Saint Germain.

Učitaj još novosti