28. 03. 2024 - 11:21
Hrvat otkrio tajnu koju je dugo čuvao: Završio sam u Dinamu...
907
Shares
Hrvat otkrio tajnu koju je dugo čuvao: Završio sam u Dinamu zbog JEDNOG RAZLOGA!

Hrvat otkrio tajnu koju je dugo čuvao: Završio sam u Dinamu zbog JEDNOG RAZLOGA!

28. 03. 2024 - 11:21
0
Shares

Nekadašnji hrvatski fudbaler Saša Peršon, koji je tokom karijere nastupao za Dinamo, Hajduk, Rijeku, HAŠK, Orijent i Kan, otkrio je jednu zanimljivu priču iz zenita njegove karijere.

Peršon je, u razgovoru za Večernji list istakao kako je trebalo da pređe u Crvenu zvezdu, da je sve bilo dogovoreno, ali da je odjednom došlo do promjene plana.

- Jugoslovenska liga je bila stvarno jaka. Postojala je i kombinacija da odem u Crvenu zvezdu, već je sve bilo dogovoreno s Džajićem i Šekularcem, ali Zvezda je tada dovela još neke igrače i nisam mogao da očekujem da ću puno igrati. Na kraju sam završio u Dinamu i potom u Hajduku. A Rijeka je uvek Rijeka, ona me lansirala, tu sam odrastao, ali i u Dinamu sam davao sve - otkrio je Peršon za Večernji list, pa se dotakao i svoje karijere pošto je jedan od retkih fudbalera koji je igrao i za Dinamo i za Hajduk:

- Dinamo je tada bio među velikom četvorkom bivše lige, te smo godine bili drugi iza Zvezde koja je bila evropski prvak. Onda je Dinamo počeo da se raspada, odlazili su Boban, Šuker, Petrović, a ja sam otišao u Hajduk, gde je bilo isto. Takav sam, uvek dajem sve. Što se trofeja tiče, najuspešnije mi je bilo u Hajduku s dva prvenstva, dva kupa i tri Superkupa, igrali smo četvrtfinale Lige šampiona, bila je to sjajna generacija.

 

Kurir sport / Večernji list

Učitaj još novosti