29. 07. 2015 - 12:13
Mourinho odgovorio gospođi Benitez: Nađi Rafi bolju dijetu
907
Shares
Mourinho odgovorio gospođi Benitez: Nađi Rafi bolju dijetu

Sapunica

Mourinho odgovorio gospođi Benitez: Nađi Rafi bolju dijetu

29. 07. 2015 - 12:13
0
Shares

Jose Mourinho je oduvijek bio poznat kao čovjek bez dlake na jeziku, a i kao neko ko je tokom godina rada u fudbalu stekao dosta protivnika. Nisu rijetke ni njegova javna prepucavanja sa kolegama, ali sada je Portugalac otišao korak dalje jer odgovorio ženi trenera Reala Rafaela Beniteza.

Gospođa Monserat Seara nedavno je izjavila, da Benitez uvijek ide i čisti haos koji je ostavio Mourinho. Ona je aludirala na činjenicu da je Benitez nakon Portugalca došao svojevremeno u milanski Inter, a potom u Real i Chelsea.

Mourinho je nekoliko puta u prošlosti peckao Beniteza tvrdeći da je Španac za samo šest mjeseci rasturio Interov tim koji je 2010. godine osvojio tripletu.

“Uz sve dužno poštovanje, čini mi se da se gospođa malo zbunila. Uopšte se ne šalim. Pa njen muž je u Chelseaju zamijenio Roberta di Mattea, a Real je došao umjesto Carla Ancelottija. Jedino gdje me je njen muž zamijenio je Inter, a tamo je za šest mjeseci uspeo da uništi najbolju ekipu Evropi. A drugo, zašto Benitezova supruga uopšte priča o meni. Izgleda da joj je potrebna neka zanimacija. Možda je bolje da pomogne Rafi da nađe neku dijetu koja djeluje, onda će imati manje vremena da priča o meni“, rekao je Mourinho novinarima u Vašingtonu gdje je Chelsea igrao protiv Barcelone.

Animozitet između Beniteza i Mourinha datira još od sezone 2004/2005, kada su obojica prvi put došla na Ostrvo, Španac u Liverpool, a Portugalac u Chelsea.

Učitaj još novosti