10. 05. 2024 - 12:44
TURČIN U NEMILOSTI: Arda Guler postaje velika žrtva UEFA-ine...
907
Shares
TURČIN U NEMILOSTI: Arda Guler postaje velika žrtva UEFA-ine odluke! Samo ga jedan čovjek može spasiti

TURČIN U NEMILOSTI: Arda Guler postaje velika žrtva UEFA-ine odluke! Samo ga jedan čovjek može spasiti

10. 05. 2024 - 12:44
0
Shares

Arda Guler došao je ljetos u Real Madrid iz Fenerbahčea i već u prvoj sezoni osvojio La Ligu, a nada se da će sa Kraljevima postati prvak Evrope, no moglo bi se lako dogoditi da Turčin ostane bez medalje!Čak i ako Real Madrid 1. juna u Londonu na kultnom Wembleyju savlada Borussiju Dortmund i po 15. put osvoji Ligu prvaka, Ardi Guleru prijeti da ostane bez medalje i da mu u biografiji ne bude dopisan trofej u najelitnijem klupskom takmičenju.

Možda neki ni ne znaju, ali od 2022. godine je UEFA uvela pravilo da igrač nekog kluba može da dobije medalju samo ako je upisao nastup, pa makar i sekundu proveo na terenu. Do sada je Arda ostao bez nastupa u Ligi prvaka, a jedina šansa je finale, pa mu jedino Carlo Ancelotti može pomoći da dođe do medalje.Ancelotti zaista cijeni mladog Turčina, ali mu je do sada pružao šansu samo u ligaškim i kup utakmicama, dok u Ligi prvaka nije računao na njegove usluge iako ga je uvijek uvrštavao u tim. Arda će biti vjerovatno na klupi, a ostaje mu nada da će barem malo kročiti na teren, a onda pamtiti tu prekrasnu londonsku noć u slučaju Realovog slavlja.

Andrej Lunin, golman Reala, prije dvije sezone nije imao nijedan nastup, a svejedno mu je dodijeljen trofej u Ligi prvaka, ali Ukrajinac je imao sreće jer tada još nije vrijedilo UEFA-ino novo pravilo.Inače, Fenerbahče se nada pobjedi Reala jer bi u tom slučaju na osnovu dogovora dobio dodatnih 10 miliona eura.

Mladi fudbaler je ove sezone odigrao 232 minute i sakupio sedam nastupa, te postigao dva gola.Dosta se nagađalo da bi ga Real mogao poslati na posudbu, ali sam Ancelotti je inzistirao na njegovom ostanku, iako je postojao interes od strane Betisa i Milana da ga dovedu na pozajmicu.

"Arda Guler ostaje u klubu naredne sezone. On je veoma važan za budućnost našeg tima", rekao je Ancelotti prošlog mjeseca. Turska zvijezda nedavno je donijela Kraljevima pobjedu u gostima kod Real Sociedada (1:0), a postao je i važan kotak u igri turske reprezentacije s kojom će učestvovati na Euru u Njemačkoj narednog mjeseca.

Učitaj još novosti