07. 05. 2024 - 15:20
POSTAO PRVAK SVIJETA U SNOOKERU ,PA IZJAVIO: "Nadam se da sam...
907
Shares
POSTAO PRVAK SVIJETA U SNOOKERU ,PA IZJAVIO:

POSTAO PRVAK SVIJETA U SNOOKERU ,PA IZJAVIO: "Nadam se da sam sada ispred Cristiana Ronalda"

07. 05. 2024 - 15:20
0
Shares

Kyren Wilson je sinoć postao prvak svijeta u snookeru. Nakon velikog postignuća dao je zanimljivu izjavu u kojoj se dotakao Cristiana Ronalda.U finalnom meču Svjetskog prvenstva u snookeru Kyren Wilson je s 18:14 po frejmovima savladao Jaka Jonesa i postao novi prvak svijeta.

Ovo Svjetsko prvenstvo u snookeru će ostati umapćeno po nevjerovatnoj sječi favorita, a podatak da je novi svjetski prvak kao 12. igrač na svijetu bio najbolje rangirani u polufinalu, dovoljno govori o svemu.

San 32-godišnjeg Engleza tako je ostvaren. On i njegova porodica stavili su sve na kocku kako bi on postao prvi na svijetu, te je sinoć san postao java."O ovome sam sanjao od svoje šeste godine", rekao je Wilson nakon finala, pa nastavio: Upravo tako sam zamišljao pobjedu, zajedno sa svojom porodicom. Jako me povrijedilo kada sam izgubio od Ronnieja O'Sullivana u finalu 2020. i srce bi mi se slomilo da mi je to bila jedina šansa."

"Sjećam se koliko sam bio iscrpljen prije četiri godine nakon prve etape, ali sada sam se osjećao potpuno dobro. Kad sam vidio Jakea, mislio sam da pati i to je bio trenutak kada sam stvarno krenuo. S vodstvom od 7-0 pobrinuo sam se da ne izgubim etapu s velikom razlikom i da protivnika stavim u teške trenutke."Dijeta i odmor između mečeva bili su jako važni za Wilsona. 

"Bilo je važno da sam dobro spavao cijeli turnir. Vjerujem da mogu biti višestruki svjetski prvak. Nadam se da je prvi put bio najteži", istakao je.

"Želio bih se ispričati Jaku što sam toliko vikao, ali svima nam je to puno značilo. Moji roditelji su žrtvovali cijeli život da bih bio ovdje, moj brat i supruga također i mogao bih još dugo nabrajati. Bio je to težak timski rad."

"Možda svojim rezultatima mogu motivirati mlade generacije i svoju djecu. U nedavnom intervjuu upitani ko je njihov sportski uzor nazvali su Cristiana Ronalda. Nadam se da sam sada ispred", poručio je ponosni Englez.

Osim prestižnog trofeja, Wilson je i svoj bankovni račun podebljao za 500.000 funti, a treba dodati da je prošlogodišnji svjetski prvak Luca Brecel nastup na Svjetskom prvenstvu okončao u 1. kolu.

Učitaj još novosti