29. 04. 2024 - 22:04
NIJEMAC NIJE OD JUČER! Rangnick pristao preuzeti Bayern, ali...
907
Shares
NIJEMAC NIJE OD JUČER! Rangnick pristao preuzeti Bayern, ali pod uslovom koji do sada niko nije tražio

NIJEMAC NIJE OD JUČER! Rangnick pristao preuzeti Bayern, ali pod uslovom koji do sada niko nije tražio

29. 04. 2024 - 22:04
0
Shares

Povremeni njemački trener Ralf Rangnick je glavni kandidat da od ljeta preuzme momčad posrnulog minhenskog velikana Bayerna.

Thomas Tuchel neće nastaviti i narednu sezonu kao kormilar ove momčadi, dogovoreno je početkom kalendarske godine, a upražnjeno mjesto će, čini se, popuniti Rangnick.

Nijemac je poznat kao čovjek koji iz sjene postavlja izuzetne temelje nogometnim projektima i sasvim očekivano i iskusno nije odmah prihvatio ponudu sa Allianz Arene.

Naime, menadžer ima niz zahtjeva, a jedan od njih svakako nikada ne traži nijedan trener koji tek preuzima momčad, pa je on očekivano naišao na negodovanje u Minhenu.

Rangnick ima za želju da rukovodi svim transferima, odnosno da ima veto u odnosu na Max Eberla i Steffena Freunda, odnosno direktora i sportskog direktora Bayerna.

Toliku slobodu rijetko koji klub daje vođama stručnog štaba, ali budući da Nijemac iza sebe ima zaista uspješan period podizanja danas nekih od najvećih kolektiva, ‘Bavarci’ moraju razmisliti.

Što se tiče trenerske karijere, 65-godišnjak je trenutno na selektorskoj poziciji Austrije. Radio je između ostalih i u Manchester Unitedu, RB Leipzigu, Lokomotiv Moskvi i Schalkeu…

Učitaj još novosti