29. 04. 2024 - 20:55
Anćeloti najavio utakmicu protiv Bajerna: Mi smo dvije ekipe...
907
Shares
Anćeloti najavio utakmicu protiv Bajerna: Mi smo dvije ekipe koje nemaju vrlo jasan identitet

Anćeloti najavio utakmicu protiv Bajerna: Mi smo dvije ekipe koje nemaju vrlo jasan identitet

29. 04. 2024 - 20:55
0
Shares

Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) je razgovarao sa novinarima prije velike polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Bajerna iz Minhena na Allianz Areni. 

U nastavku pročitajte najzanimljiva pitanja i odgovore.

Historija ide u korist Real Madridu
Novinari su ga pitali da li smatra da je Real Madrid podcijenjena ekipa.

- Real Madrid nikada nije podcijenjen u ovom takmičenju, jer svako zna šta možemo napraviti. Osjećamo poštovanje od svih ekipa - odgovorio je Anćeloti.

Italijanski stručnjak je govorio o tome kako se planira suprostaviti Bajernu koji nije imao najbolju sezonu u domaćem prvenstvu.

-To me ne brine. Imamo povjerenja da se suprotstavimo ekipi koja nije imala sjajnu sezonu u Bundesligu, ali je imala spektakularnu utakmicu protiv Arsenala. U Ligi prvaka, historija mnogo znači i to ide u našu korist - odgovorio je Anćeloti.

Anćeloti o posljednjem susretu Bajerna i Reala.

- Prošlost, očigledno, je dobra uspomena. Ali sutra će biti drugačija priča. Prva utakmica koju dočekujemo s povjerenjem... ali znajući da ispred nas imamo protivnika s kvalitetom, alatima i vrlo jakim pojedincima. Sretni smo što smo ovdje jer vrlo malo ljudi je vjerovalo da ću doći do ove konferencije za novinare. Imamo povjerenje da igramo polufinale koje nas može odvesti do još jednog finala Lige prvaka. Ali ne zaboravimo da ovo traje 180 minuta - govorio je Karlo.

Pitali su ga i šta misli o Tomasu Tuhelu (Thomas Tuchel) kao treneru. 

- Mogu samo reći da je Tuhel sjajan trener, spektakularan u strategiji, mlad, i ima vrlo dobro osmišljene ekipe.
Velika ljubav i poštovanje prema njemu.

Postoje samo dvije vrste trenera...
Anćeloti je govorio u ulozi trenera u fudbalskoj ekipi pri čemu je iznio neke jako zanimljive tvrdnje.

- Najvažnija uloga nikada nije uloga trenera. Vrlo sam jasan u vezi s jednom stvari, a to je da postoje dva tipa trenera: oni koji ništa ne rade i oni koji nanose puno štete. Ja pokušavam biti prvi. Igra pripada igračima i možete im reći određenu strategiju, uvjeriti ih, ali onda oni odlučuju o svojoj kvaliteti i predanosti. Trener se mora fokusirati na to da grupa shvati važnost timskog rada - objasnio je Anćeloti.

Karlo je također govorio o tome kako Čuameni (Tchouameni) nije izgubio niti jednu utakmicu ove sezone.

- Nije izgubio... ali također vam mogu reći da smo ovdje iako on nije bio tamo. Protiv Sitija nije bio tamo. Sutra, igrat će. Gdje? Ne znam - kratko je odgovorio Italijanski stručnjak.

Anćeloti o sličnostima između Bajerna i Real Madrida.

- U pogledu kvalitete, oni su jaki u tranziciji, brzi, mogu igrati na različite načine i vrlo su opasni. Mi smo dvije ekipe koje nemaju vrlo jasan identitet. Možemo oboje igrati na različite načine.

Prva polufinalna utakmica između Bajerna i Real Madrida igra se sutra sa početkom od 21:00 u Minhenu.

Učitaj još novosti