28. 04. 2024 - 16:00
Šok kakav svijet fudbala ne pamti: Da li će se UEFA odlučiti...
907
Shares
Šok kakav svijet fudbala ne pamti: Da li će se UEFA odlučiti na ovaj potez?

Šok kakav svijet fudbala ne pamti: Da li će se UEFA odlučiti na ovaj potez?

28. 04. 2024 - 16:00
0
Shares

UEFA promatra šta se dešava u španskom nogometu i mogla bi reagirati izbacivanjem španskih klubova iz svojih natjecanja, pisao je ranije As.

Umiješa li se politika u nogomet, to bi mogla biti kazna o kojoj će najviše nogometno tijelo u Europi razmisliti.Podsjetimo, Barcelona želi tužiti španski nogometni savez (RFEF) zbog onog što smatra nepravdom na El Clasicu. Sudskim putem tako bi trebao biti riješen spor o tome je li Barcelona oštećena u porazu 2:3 od Real Madrida zbog poništavanja gola, koji je, tvrde Katalonci, trebao biti priznat.

Osim ovog slučaja, UEFA-i se ne sviđa još jedan.

Španski nogometni savez još uvijek nije izabrao novog predsjednika, a zbog korupcijskog skandala neki od kandidata su suspendirani. Također, suspendiran je i Luis Rubiales, bivši predsjednik Saveza, i to sa svih nogometnih dužnosti na tri godine zbog seksističkog skandala u finalu Svjetskog prvenstva za žene.

Ostvari li UEFA prijetnju o kojoj piše As, to znači da španski klubovi ne bi mogli nastupati u Ligi prvaka, Europa ligi i Konferencijskoj ligi, a španska reprezentacija na Europskom prvenstvu i Ligi nacija.


"FIFA je posljednjih godina kažnjavala saveze poput Perua, Čada, Gvatemale, Kenije, Trinidada i Tobaga te Zimbabvea. Sljedeći bi na redu mogao mogao biti španski. U Nyonu i Zürichu bili su šokirana kad se pojavila informacija o izvjesnoj kazni. Nakon sastanka u četvrtak shvatili su da se događa nešto što do sada nije viđeno.

"Obje organizacije smatraju da je Predsjednik Vrhovnog vijeća za sport Španjolske Rodriguez Uribes prekršio sve dogovoreno i da, stoga, mora dati uvjerljivo objašnjenje za svoje postupke ili će Španjolska početi trpjeti posljedice za postupke Vrhovnog vijeća. Te posljedice odnose se na EURO 2024, Svjetsko prvenstvo 2026 i sva europska natjecanja španjolskih klubova. Ovo nije prijetnja bez pokrića, to je sada stvarnost", piše Marca.

Učitaj još novosti