24. 04. 2024 - 16:24
SENZACIONALNA ODLUKA: Legendarni Hirscher se vraća na skijaške...
907
Shares
SENZACIONALNA ODLUKA: Legendarni Hirscher se vraća na skijaške staze, ali ne pod zastavom Austrije

SENZACIONALNA ODLUKA: Legendarni Hirscher se vraća na skijaške staze, ali ne pod zastavom Austrije

24. 04. 2024 - 16:24
0
Shares

Naredna skijaška sezona 2024/2025 po mnogo čemu će biti posebna, a najviše po senzacionalnom povratku na staze bivših asova alpskog skijanja.Ranije je potvrđena vijest da se jedan od najboljih slalomaša današnjice Lucas Braathen vraća nakon godine pauze.

Bratthen neće više nastupati za Norvešku, a u narednoj sezoni ćemo ga gledati pod zastavom Brazila, inače zemlje odakle je njegova majka.

Međutim, to nije sve, danas je odjeknula još jedna senzacionalna vijest u svijetu skijanja.Nekadašnji najbolji skijaš svijeta Marcel Hirscher vraća se na staze, ali ne pod zastavom Austrije.

Kako prenosi Eurosport, Hirscher će od naredne sezone nastupa na utrkama Svjetskog kupa pod zastavom Nizozemske.U Nizozemskoj žele da popualariziraju skijanje i vjeruju da će Hirscher pomoći razvoju prvenstveno nizozemskih mladih skijaša.Hirscher je tokom karijere ostvario 67 pobjeda u Svjetskom kupu od čega su bile 32 u slalomu, 31 u veleslalomu, tri u paraleln slalomu i jedna u superveleslalomu. Ima i dva olimpijska zlata te jedno srebro.U bogatoj karijeri osovjio je osam velikih kristalnih globus i šest Malih kristalnih globus u tehničkim disciplinama (slalom i veleslalom).

Na svjetskim prvenstvima Hirscher je osvojio sedam zlatnih i četiri srebrne medalje.Austrijanac je sve iznenadio prije pet godina kada je odlučio da u 30. godini okonča karijeru.

Nakon ove odluke, nastavio je da trenira održava formu, a vidjet ćemo naredne sezone koliko može parirati svjetskom vrhu u ovim trenucima i koliko je magije ostalo u ovom sjajnom skijašu.

Učitaj još novosti