20. 04. 2024 - 18:43
BAZA ĆE BITI U ITALIJI: Elvedina Muzaferija angažovala dvojicu...
907
Shares
BAZA ĆE BITI U ITALIJI: Elvedina Muzaferija angažovala dvojicu italijanskih trenera za novu sezonu

BAZA ĆE BITI U ITALIJI: Elvedina Muzaferija angažovala dvojicu italijanskih trenera za novu sezonu

20. 04. 2024 - 18:43
0
Shares

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija u narednu sezonu ući će s novim trenerima, italijanskim stručnjacima Nicolom Quaquarellijem i Davideom Vezzonijem.Naime, saradnja sa slovenskim trenerom Alešom Brezavščekom nije nastavljena, odnosno njegov angažman završen je istekom ugovora početkom aprila.

Pripreme za novu sezonu i takmičenje u FIS Svjetskom kupu, Svjetskom prvenstvu i Evropa kupu preuzet će Nicola Quaquarelli, koji je dio bh. tima od februara, i njegov sunarodnjak, Italijan Davide Vezzoni. Obojica će imati ulogu trenera i servisera.

Fizioterapeutkinja Petra Baumkirchen, također je od februara dio tima te ostaje i dalje angažovana, kao i Edhem Bajrić, kondicioni trener koji o formi Elvedine Muzaferije brine od 2018.

U pauzama takmičarske sezone, baza bh. tima bit će u italijanskim ski centrima La Thuile i Courmayer.

"Obojica trenera su iz Italije, što će nam uveliko olakšati logistiku tokom priprema, ali i tokom takmičenja. Mnogo mi znači to što ću imati bazu u pauzi između utrka. Ovo je mlad, ali vrlo ozbiljan tim svjestan ciljeva koje imamo pred sobom", kaže Muzaferija.

Podsjetimo, Muzaferija je sezonu u spustu završila na 24. mjestu u ukupnom poretku, dok je u veleslalomu Visočanka na 23. poziciji. S ukupno 151 osvojenim bodom ove sezone zauzela je i 54. mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa za skijašice.

(klix.ba)

Učitaj još novosti