20. 04. 2024 - 16:25
NOVA PROMJENA NA GRBAVICI: Samir Bekrić smijenjen s pozicije...
907
Shares
NOVA PROMJENA NA GRBAVICI: Samir Bekrić smijenjen s pozicije sportskog direktora Željezničara, dobio je novu funkciju

NOVA PROMJENA NA GRBAVICI: Samir Bekrić smijenjen s pozicije sportskog direktora Željezničara, dobio je novu funkciju

20. 04. 2024 - 16:25
0
Shares

Čelnici Željezničara su se danas razišli s trenerom Brunom Akrapovićem, no to nije bio jedina promjena na Grbavici. Naime, od danas ni Samir Bekrić nije više sportski direktor Željezničara, zvanično je potvrđeno iz kluba.Kako je objavio FK Željezničar, Bekrić će ubuduće obnašati funkciju tim-menadžera.

Bekrić je nakon završetka bogate igračke karijere 2. juna prošle godine imenovan za sportskog direktora kluba sa Grbavice, a loši rezultati, lutanje s trenerima i, očigledno, loša selekcija nogometaša su kumovala njegovom odlasku s pozicije sportskog direktora.

U Željezničar su u vrijeme njegovog mandata stigli nogometaši koji su se pokazali kao pojačanja poput Amera Hiroša, Haruna Karića, Aleksandra Boljevića..., ali i promašaji poput Edina Rustemovića, Allysona, Dražena Dubačkića, Nikole Turanjanina, Edina Bibera..., te je sveukupni dojam koji je Bekrić u svom radu ostavio na navijače Željezničara prilično negativan.

Posebno su navijači Željezničara razočarani njegovom izjavom iz septembra prošle godine kada je hvalio četvoricu mladih igrača ko - Amara Drinu, Andriju Drlju, Hamzu Gasala, Omara Beću i Amara Musića.

"Vjerujte, U-21 igrači Drina, Gasal, Beća, Musić, Drljo i još nekoliko igrača juniora, koji su odbili ugovore, a htjeli smo ih nagraditi, a svi naši klubovi su tražili Gasala, Beću, Drinu i Drlju. Zvali su i tražili naše mlade igrače, od Sarajeva, Borca, Zrinjskog... Imamo odlične mlade igrače. Ne bih se sad mijenjao ni za jednog mladog igrača u drugim našim klubovima", rekao je tada Bekrić.

Drljo u dresu Željezničara u 23 utakmice u svim takmičenjima ove sezone nema nijedan gol ni asistenciju, Drina je sakupio samo 11 nastupa u svim takmičenjima, dok preostala trojica igrača nisu više na Grbavici.

(klix.ba)

Učitaj još novosti