19. 04. 2024 - 20:25
EZIL BEZ DLAKE NA JEZIKU: Barsa je kriva što El Klasiko više...
907
Shares
EZIL BEZ DLAKE NA JEZIKU: Barsa je kriva što El Klasiko više nije najveća utakmica

EZIL BEZ DLAKE NA JEZIKU: Barsa je kriva što El Klasiko više nije najveća utakmica

19. 04. 2024 - 20:25
0
Shares

Mesut Ezil (Özil), nekadašnji as Reala, u intervjuu za Marcu govorio je o historijskom rivalitetu između Real Madrida i Barselone.

Barselona je izgubila na snazi
- U to vrijeme to je bila najveća utakmica u svijetu fudbala. Nažalost, za nas je Barselona tada možda bila najbolja Barselona ikada. Pepova Barselona bila je na drugom nivou u odnosu na današnju Barselonu. Danas je možda fokus više na utakmicama poput Liverpula protiv Mančester Sitija ili drugih utakmica Premier lige. Ali ne toliko više na El Klasiku. Ali to nije greška Real Madrida jer su definitivno jedan od najboljih timova na svijetu. Samo je Barselona izgubila na snazi - rekao je  nekadašnji njemački reprezentativac.

Engleska i Francuska su nevjerovatni
Ezil je također govorio i o predstojećem Evropskom prvenstvu i otkrio ko su njegovi favoriti.

- Engleska i Francuska su nevjerovatni. Ne samo početnih 11, već je i širina u njihovim ekipama nevjerojatna. Ti sastavi su jednostavno impresivni. Ali Evropsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo uvijek u velikoj mjeri ovise o sreći i nije kao cijela sezona. Jedna prečka, jedan udarac ili jedna odluka sudije mogu napraviti razliku i nije moguće potpuno dominirati svaku utakmicu 90 minuta. Zato bi trebalo biti šansi i za timove poput Španije, Portugala ili Njemačke da se plasiraju u finale - zaključio je Ezil.

Mesut je svoju fudbalsku karijeru započeo u Šalkeu, gdje je proveo dvije godine prije nego što je prešao u Verder Bremen. Nakon toga je igrao za Real Madrid od 2010. do 2013. godine, a potom je osam godina proveo u Arsenalu. Kraj karijere dočekao je u Turskoj, gdje je prvo nastupao za Fenerbahče, a potom za Istanbul Bašakšehir.

(dnevniavaz.ba)

Učitaj još novosti