17. 04. 2024 - 08:59
A DONEDAVNO JE SVE BILO IDEALNO: Klopov oproštaj od Liverpula...
907
Shares
A DONEDAVNO JE SVE BILO IDEALNO: Klopov oproštaj od Liverpula u opasnosti da bude promašaj

A DONEDAVNO JE SVE BILO IDEALNO: Klopov oproštaj od Liverpula u opasnosti da bude promašaj

17. 04. 2024 - 08:59
0
Shares

Jirgen Klop (Jurgen Klopp) je prije samo nekoliko sedmica bio na veličanstvenom ispraćaju u svojoj posljednjoj sezoni u Liverpulu, ali priča o potencijalna četiri trofeja je sada davno zaboravljena jer su Redsi ispali sa kolosijeka.

Liverpul ima izuzetno težak zadatak ako želi da uđe u polufinale Evropske lige u četvrtak nakon što je izgubio prvu utakmicu osmine finala na svom terenu od Atalante sa 3:0.

Klopovi momci su također prošli mjesec izbačeni iz FA kupa od strane Mančester junajteda kada su Crveni đavoli pobijedili u uzbudljivom meču sa 4:3 na Old Trafordu.

Liverpul nije uspio izvući lekciju iz tog poraza jer ih je United zadržao na neriješenom 2:2 tri sedmice kasnije, a onda je zapanjio porazom kod kuće 1:0 od Kristal Palasa i zaostao dva boda zaostatka za Mančester sitijem u utrci za titulu.

Potraga za četiri trofeja bi se sada mogla vratiti i proganjati Klopa jer izgleda da je Liverpul ostao bez daha. Odigrali su već 51 utakmicu ove sezone i imat će još minimalno sedam do kraja kampanje.

Učitaj još novosti