15. 04. 2024 - 10:30
VRIJEME JE ZA POKLON(E): Nakon osvojene titule, Bayer dovodi...
907
Shares
VRIJEME JE ZA POKLON(E):  Nakon osvojene titule, Bayer dovodi Alonsu buduću zvijezdu evropskog nogometa?

VRIJEME JE ZA POKLON(E): Nakon osvojene titule, Bayer dovodi Alonsu buduću zvijezdu evropskog nogometa?

15. 04. 2024 - 10:30
0
Shares

Nogometaši Bayera iz Leverkusena prvi put u 120 godina historije kluba osvojili su titulu prvaka Njemačke, a na kraju je uslijedilo veliko slavlje na BayAreni.

Najveće zasluge naravno idu Xabiju Alonsu koji je u prvom većem zadatku trenerske karijere pokazao kvalitet i kalibar za najveće dosege.

No, od njemačkog tima se očekuje da i naredne sezone bude konkurentan, pa s tim u vezi, mediji iz Turske donose zanimljive informacije.

Naime, Sebastian Szymański bi već na ljeto mogao put Bayera jer je idealan profil nogometaša, kako za Leverkusen, tako i za Bundesligu nakon što navodno nije opravdao očekivanja u Fenerbahčeu.24-godišnjak kojem se prognozira velika karijera bi trebao kasu ovog tima napuniti za oko 30 miliona eura, a navodno je i Xabi impresioniran njegovim talentom.

Poljak je univerzalan u veznom redu, dok se snalazi i na desnom krilu, što su karakteristike koje mu idu u korist iako je u Tursku stigao prije nepunih godinu dana.

sebastian

Na 48 utakmica na kojima je nastupao, talentovani veznjak je zabilježio 16 asistencija i zabio čak 12 pogodaka, a mogao bi biti zamjena za Floriana Wirtza, ili mu se čak pridružiti na terenu od naredne sezone u dresu novog prvaka Bundeslige.

(sportam.info)

Učitaj još novosti