15. 04. 2024 - 09:32
BLIJEDI ARTETA U NEVJERICI SLUŠAO PITANJE NOVINARA: Uslijedio...
907
Shares
BLIJEDI ARTETA U NEVJERICI SLUŠAO PITANJE NOVINARA:  Uslijedio je brutalan odgovor

BLIJEDI ARTETA U NEVJERICI SLUŠAO PITANJE NOVINARA: Uslijedio je brutalan odgovor

15. 04. 2024 - 09:32
0
Shares

Iako su smatrali da imaju idealnu priliku da naprave razliku u odnosu na Liverpool koji je kiksao kod kuće protiv Crystal Palacea, ista sudbina zadesila je igrače Arsenala.Aston Villa iznenadila je Topnike na Emiratesu, te su ostvarili pobjedu od 2:0 u okviru 33. kola engleske Premier lige, a ova dva rezultata najviše su obradovala navijače Manchester Cityja.Arsenal je protiv Aston Ville bio bolji tim većim dijelom utakmice, u prvom poluvremenu imali su dominaciju, ali sve je to uzalud jer nisu postigli niti jedan gol.

Mikel Arteta je u nastavku relativno rano počeo da pravi izmjene, Arsenal je krenuo silovito po pobjedu, djelovalo je da je samo pitanje trenutka kada će da slomi otpor gostiju iz Birminhama, a onda šok.U 84. minuti Leon Bailey je natrčao i pogodio za 1:0. Domaći fudbaleri bili su u pravom nokdaunu, da bi ih dokrajčio sjajni Olie Watkins koji je izašao sam na gol Raye i pogodio za konačnih 2:0.

Naime, u toku press konferencije jedan od novinara postavio je pitanje Arteti koje je Španca jako začudilo, te je u nevjerici gledao u novinara i pokušavao da shvati zašto ga to pita.

"Zašto ste stavili Trossarda umjesto Martinellija u prvu postavu danas? Da li to Martinelli nije spreman za svih 90 minuta?", pitao je novinar Artetu.Španac je blijedo gledao u njega, tražio je čak i da ponovi pitanje, a na kraju je brutalno odgovorio."Zato što sam ja trener i ja odlučujem ko će igrati", jasno je Španac dao do znanja novinaru da nije raspoložen za bilo kakve "smiješne" odgovore.Kada je riječ o domaćem prvenstvu Arsenal čeka gostovanje kod Wolverhamptona, a na ruku im ne ide ni to što imaju najteži raspored od svih timova iz vrha tabele.

Nakon utakmice, tačnije na press konferenciji viđena je jako zanimljiva situacija, a u glavnoj ulozi bili su jedan novinar, te trener Arsenala Mikel Arteta.

 

Učitaj još novosti