29. 03. 2024 - 15:04
Hoće li Bayern napraviti presedan u izboru novog trenera?
907
Shares
Hoće li Bayern napraviti presedan u izboru novog trenera?

Hoće li Bayern napraviti presedan u izboru novog trenera?

29. 03. 2024 - 15:04
0
Shares

Xabi Alonso odlučio je ostati na klupi Bayera iz Leverkusena i propali su svi planovi minhenskog Bayerna da ga dovede u svoje redove. Bavarci su sada u ozbiljnom problemu što se tiče trenerske pozicije jer je kvalitetnih trenera na tržištu trenutno veoma malo.

Bayern Minhen odlučio je otpustiti Thomasa Tuchela i nadali su se kako će na kraju sezone uspjeti angažovati fenomenalnog španskog stručnjaka Xabija Alonsa.

Međutim, u tome nisu uspjeli. Xabi je odlučio da ostane na klupi Bayera i rukovodstvo Bayerna se našlo u popriličnom problemu jer je na tržištu veoma malo kvalitetnih opcija.

Glavni kandidat za klupu odjednom je postao Italijan Roberto De Zerbi. Ipak, sve se glasnije spominje povratak Juliana Nagelsmanna, čovjeka kojeg je bavarski velikan otpustio prije godinu dana.

Povratak aktuelnog selektora reprezentacije Njemačke definitivno bi bio presedan. Ne dešava se tako često da se neko tako ekspresno vrati na klupu."Bayernu je preostao mali krug trenera. Među njima su De Zerbi i Nagelsmann. O Rangnicku se razgovaralo, cijenjen je u klubu, ali nije među glavnim kandidatima. Klub bi volio predstaviti novog trenera u aprilu", napisao je novinar Skya Florian Plettenberg.

S Bayernom se povezuje i Martin Demichelis, opcija je i trenutni trener Stuttgarta Sebastian Hoeness, pa će naredni dani za čelnike najvećeg njemačkog kluba biti veoma intenzivni i naporni.Zacrtan je cilj da se u aprilu predstavi novi trener. Ko će to biti znat ćemo veoma brzo.

Julian Nagelsmann ne bi imao ništa protiv povratka na klupi Bayerna. Njemački selektor smijenjen je iznenađujuće zbog sukoba s Oliverom Kahnom i Hasanom Salihamidžićem. 
On je nedavno komentarisao mogućnost povratka u Minhen: "U fudbalu je sve moguće. Nikad ne reci nikad", riječi su Juliana Nagelsmanna.

Međutim, pojedini mediji tvrde kako je za sada nerealno da se ovaj stručnjak vrati na klupu, pa je zbog toga glavni kandidat za mjesto trenera Italijan Roberto De Zerbi.

Učitaj još novosti