26. 03. 2024 - 19:55
Perez sa tri zahtjeva za produženje Modrića doveo pred svršen...
907
Shares
Perez sa tri zahtjeva za produženje Modrića doveo pred svršen čin: Smanjenje plate, klupa i da...

Perez sa tri zahtjeva za produženje Modrića doveo pred svršen čin: Smanjenje plate, klupa i da...

26. 03. 2024 - 19:55
0
Shares

Florentino Perez je navodno pred Luku Modrića postavio tri zahtjeva ukoliko želi da produži ugovor s Real Madridom koji ističe za nekoliko mjeseci. Lako su ispunjivi, ali da li će hrvatski veznjak pristati na iste?

U Real Madridu su svjesni da je pred njima nekoliko razgovora vezanim za produženje saradnje. U narednom periodu sjeste će se za pregovarački stol sa Nachom, Lucasom Vazquezom, Tonijem Kroosom i Modrićem koji trenutno nisu donijeli konačnu odluku, piše sportsport.ba.

U slučaju Hrvata sve je upućivalo da će otići na kraju sezone. Tokom sezone je izgubio mjesto startera, minutaža mu je postala mizerna, a špekulisalo se da je zbog nezadovoljstva mogao otići još u januaru.

Na kraju se to nije desilo, a nakon što je na posljednjim mečevima pokazao zavidan nivo forme sada se ne isključuje ni opcija nastavka saradnje. Da bi se to desilo Florentino Perez ima tri zahtjeva.

Sada navodno u Realu žele da Modrić ostane, ali su od njega tražili nekoliko stvari. Tri uslova su poprilično lako ispunjiva, ali ostaje da se vidi da li će osvajač Zlatne lopte pristati.

Sa bruto platom od skoro 22 miliona eura Hrvat je među trojicom najplaćenijih igrača Reala i Perez želi da taj iznos od naredne sezone bude manji.

Drugi zahtjeva je da se pomiri s činjenicom da će uglavnom grijati klupu što je uglavnom slučaj i posljednjih mjeseci pa se 38-godišnjak već na to i navikao,

Posljednji zahtjev je poseban i Perez je navodno već obavio razgovor sa Modrićem, barem tako piše specijalizovani portal za dešavanja u Realu, Defensa Central.

U Realu žele da Modrić uradi s Endrickom učini isto što je učinio s Rodrygom. Brazilski ofanzivac Modrića smatra fudbalskim ocem i isto se od Hrvata žele da uradi sa Endrickom.

Brazilski talenat dolazi na ljeto i u Realu se nadaju da će mu Modrić biti mentor u sezoni 2024/25 kako bi se što bolje prilagodio na najglamurozniji klub na svijetu.

Modrić bi kao jedan od kapitena imao status mentora za brazilskog napadača, razgovarati s njim i biti mu podrška, osim što će biti temeljni u njegovoj prilagodbi i Perez želi od Hrvata da preuzme tu ulogu.

Učitaj još novosti