26. 03. 2024 - 17:41
NOVI VELIKI PODVIG SUSJEDA: Pogledajte kako su hrvatski kadeti...
907
Shares
NOVI VELIKI PODVIG SUSJEDA: Pogledajte kako su hrvatski kadeti u nevjerovatnoj drami izborili Euro

NOVI VELIKI PODVIG SUSJEDA: Pogledajte kako su hrvatski kadeti u nevjerovatnoj drami izborili Euro

26. 03. 2024 - 17:41
0
Shares

U posljednjoj utakmici Elitnog kola kvalifikacija hrvatski nogometaši do 17 godina svladali su u portugalskoj Vizeli Republiku Irsku čak 5:0 i tako osigurali svoje mjesto na Euru.

Nakon remija protiv Njemačke (3:3) i poraza od domaćina Portugala (0:3), Hrvatska U-17 pobijedila je u trećem susretu Elitnog kola Republiku Irsku i osvojila drugo mjesto u Skupini 5, te kao jedna od sedam najboljih drugoplasiranih reprezentacija izborila vizu za nadolazeće Europsko prvenstvo na Cipru, piše index.hr.

Izabranicima Marijana Budimira trebala je pobjeda Portugala protiv Njemačke i pobjeda protiv Irske s pet razlike kako bi nadoknadili gol-razliku u odnosu na Njemačku. Imali su razliku od -3, a Nijemci +2 poslije dva kola. To su uspjeli postići u neviđenoj drami. 

Hrvatska je na poluvremenu vodila 2:0 golovima Mislava Ćutuka i Marka Zebića, a Portugal je također vodio protiv Njemačke. Ipak, drugo poluvrijeme donijelo je komplikacije. Njemačka je u 49. minuti izjednačila na 1:1 preko Denisa Hussera.

Na nove golove na obje utakmice čekalo se oko pola sata. Za Hrvatsku je zabio Patrik Marić, a za Portugal Joao Trovisco u razmaku od samo minute, a Quenda je svojim drugim golom za Portugal povećao prednost na 3:1.

U tom trenutku stanje je bilo sljedeće: Njemačka i Hrvatska imale su po 4 boda i gol-razliku 6:6. Samo dvije minute kasnije Hrvatska je imala drugo mjesto kad je Ćutuk s bijele tačke zabio za 4:0, a onda je u 90. minuti Njemačka smanjila na 3:2 i opet preskočila Hrvatsku. 

Ipak, spas je došao u 96. minuti. Ljubo Puljić zabio je za 5:0 protiv Irske te je Hrvatska završila na drugom mjestu zbog bolje gol-razlike. 

Učitaj još novosti