25. 03. 2024 - 21:59
Najavljen prvi veliki ljetni transfer, vrijedan 130 miliona...
907
Shares
Najavljen prvi veliki ljetni transfer, vrijedan 130 miliona eura:

Najavljen prvi veliki ljetni transfer, vrijedan 130 miliona eura: "Već sam odlučio"

25. 03. 2024 - 21:59
0
Shares

Kylian Mbappe će svakako biti najveći transfer narednog ljeta kada potpiše za Real Madrid, no to će ipak biti bez odštete, pošto će 25-godišnji Francuz kao slobodan igrač potpisati za Kraljeve.

Dugo je trajala saga oko Mbappea i na kraju je Real Madrid uspio da dgovori njegov odlazak bez da išta plati Parižanima, mada će, to se valjda i podrazumijeva, masno plaćati fudbalera jer mu je spremio ugovor s basnoslovnim ciframa, piše sportsport.ba.

Mbappe će biti samo jedan u nizu velikih fudbalera koji će promijeniti klupski dres nakon Eura 2024. U novu sezonu s novim će klubom ući i nigerijski napadač Victor Osimhen.

Victor Osimhen pridružio se Napoliju u ljeto 2020. Prethodno je oduševio francusku fudbalsku javnost i bio vodeći igrač Lillea. Nije mu trebalo puno vremena za aklimatizaciju u Italiji, a njegov je talent doista procvjetao tokom treće sezone na Apeninskom poluotoku. Tada je s 26 golova i pet asistencija vodio Napoli do prve titule u 21. vijeku.

No, Napoli je ove sezone blago rečeno katastrofalan, igra jako loše, a Osimhen je do sada postigao "samo" 11 golova. Nije ni to tako loš učinak, ali s obzirom na sezonu ranije, zaista premalo.

Ipak, mora se iskreno priznati da je odigrao samo 17 od 29 utakmica u Seriji A. Bio je pozvan za Afrički kup nacija, ali ni zdravstveni problemi nisu mu dopustili da postigne veći broj golova. Kako stvari stoje, ovo su posljednji mjeseci za 25-godišnjeg Nigerijca – ne samo u Napoliju, nego i u Italiji.

Novinar Rudy Galetti na svom X profilu iznio je najnovije informacije o Osimhenovoj budućnosti. "On je oduvijek bio Chelseajev glavni cilj da ojača napad. Dogovor s igračem neće biti nikakav bio problem jer bi sam igrač želio u Chelsea. Klub je voljan platiti njegovu otpusnu klauzulu, ali s Napolijem samo pregovara o uslovima plaćanja".

Na kraju će Cheslea platiti 130 miliona za transfer sjajnog napadača, koji nije najsretniji životom u Italiji posljednjih mjeseci.

"Već sam odlučio. Želim napraviti sljedeći korak u svojoj karijeri nakon završetka sezone. Znam šta želim raditi i koji korak želim napraviti. Želim dobro završiti sezonu s Napolijem i onda objaviti odluku koju sam već donio", rekao je Osimhen.

Njegov Napoli je sedmi na tabeli, a Chelsea je tek 11. u engleskoj Premier ligi. Osim Chelseaja za igrača se zanimao i Arsenal, ali očito Plavci imaju "dogovoren transfer".

Da Victor Osimhen odlazi iz kluba potvrdio je prije nekoliko mjeseci i predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.

"Znamo to od ljeta, inače pregovori o produženju ne bi trajali tako dugo. Klub u koji ide će biti Real Madrid, PSG ili neki tim iz Premier lige", rekao je De Laurentiis.

Učitaj još novosti