04. 09. 2015 - 18:09
ANALIZA: Da li je Pjanić jedini krivac za lošu igru...
907
Shares
ANALIZA: Da li je Pjanić jedini krivac za lošu igru reprezentacije ili..?

LOŠA UTAKMICA MIRETA

ANALIZA: Da li je Pjanić jedini krivac za lošu igru reprezentacije ili..?

Kenan HADŽIĆ
04. 09. 2015 - 18:09
0
Shares

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je poražena od puno kvalitetnije Belgije rezultatom 3:1, a jedini pogodak za našu reprezentaciju postigao je Edin Džeko.

Građani Bosne i Hercegovine kao najvećeg krivca za poraz u Briselu krive Miralema Pjanića, 'desetku' naše reprezentacije i jednog od najboljih fudbalera Rome.

Naš Miralem bio je neprimjetan u sinoćnjoj utakmici, a upravo to se navodi kao glavni problem.

Međutim, koliko je realno optuživai samo sjajnog Mireta, igrača koji je toliko dao ovoj reprezentaciji, igrača koji svaku utakmicu igra srcem i jednog od rijetkih koji je toliko puta pokazao da je ponosni državljanin Bosne i Hercegovine.

Činjenica je da je 'alfa i omega' ekipe Mehmeda Baždarevića sinoć zakazala i da se premalo nudio u samoj oraganizaciji igre. 

No,  s druge strane gledano trener Belgije je na fantastičan način zatvorio našeg playmakera. 

U igri formacija na formaciju (klasična 4-3-3) Marc Wilmots je postavio tri defanzivna veznjaka (Fellaini, Witsel, Nainngolan), od kojih jedan savršeno dobro poznaje našeg igrača.

Napravimo li paralelu sa našom ekipom koja ima jednog destruktivca igre i dva playmakera (Medunjanin i Pjanić), krivica pada na obojicu podjednako. 

Takođe treba spomenuti i to da su Belgijanci u svakom momentu čuvali Pjanića, duplirali ga i brzim izlascima praktično ga tjerali na sigurne tzv. alibi pasove. 

I previše iskustva ima u nogama našeg reprezentativca da bi se tek tako okrenuo sa loptom i preuzeo kontrolu, jer bi misija oslobađanja dva igrača bila jako teška,a samim tim i previše opasna po našu odbranu i naš gol.

Ne treba bježati od istine, a ona kaže da Pjanić puno bolje igra za Romu nego za državni tim, ali u Romi on ima potrebne igrače kako bi svoju igru digao na najviši mogući nivo, dok sa nama to nije situacija.

Bivši igrač Lyona nije jedini krivac i nije fer da se on jedini optužuje za loš rezultat sinoć, a ako pokušamo biti realni i pogledamo naš sastav i sastav Belgije, razlika je očigledna.

Chelsea, Tottenham, Tottenham, Barcelona, Manchester City, Zenit, Manchester United, Roma, Chelsea, Manchester City, Everton- tako izgleda prvih XI Crvenih đavola, dok sa druge strane skoro pola ekipe ne igra ili nije nikako u rosteru u svojim klubovima koji su puno slabiji.

Učitaj još novosti