02. 09. 2015 - 13:45
Hugo Sanchez: Van Gaal je čovjek bez srama
907
Shares
Hugo Sanchez: Van Gaal je čovjek bez srama

Otjerao Chicharita

Hugo Sanchez: Van Gaal je čovjek bez srama

02. 09. 2015 - 13:45
0
Shares

Legendarni meksički golgeter Hugo Sanchez ocijenio je da je menadžer Manchester Uniteda Louis Van Gaal nehumano postupio prema Chicharitu.

Nekadašnji napadač Reala smatra da je Holanđanin 'sramnim stavom' bukvalno otjerao njegovo zemljaka.

Kako prenosi meksički ESPN, Sanchez je osudio "ledeni" pogled koji je Holanđanin uputio svom pomoćniku Ryanu Giggsu, kada je Chicharito promašio penal u svojoj posljednjoj utakmici za United, protiv Bruggea u revanš utakmici play-offa za Ligu šampiona.

"Bio sam i sam trener i znam da jedan stručnjak sigurno ne smije da se tako ponaša prema igraču. Onakav pogled upućen Giggsu za mene je besraman", rekao je Sanches. 

On je naglasio da i Chicharito, kao i svi fudbaleri svijeta, ima pravo na jedan loš dan. 

"Van Gaal je čovjek bez srama. Nadam se da će u Engleskoj uskoro uvidjeti da je on loša osoba, s obzirom na to kako se ponaša prema igračima. On mora prije svega da se ponaša kao profesionalac. Igrači zaslužuju da se prema njima ophodi kao prema ljudskim bićima i ličnostima", rekao je Sanchez. 

Van Gaal je pogledom 'ubio' Chicharita koji je promašio penal u revanš meču za plasman u grupu fazu Lige prvaka protiv Bruggea, koji je United dobio ubjedljivo sa 4:0. 

Cicharito je u toj utakmici nije samo promašio penal, kada se okliznuo prilikom šuta sa bijele tačke, već u posljednjim minutama nije uspio da zatrese mrežu, iako se našao oči u oči sa golmanom, da bi poslednjeg dana prelaznom roka pojačao Bayer iz Leverkuzena. 

Sanchez je vrhunac igračke karijere ostvario u Realu, za koji je od 1985. do 1992. na 283 utakmica postigao 208 golova. 

On je u trenerskoj karijeri dva puta bio selektor Meksika, a vodio je i Almeriju i Pachucu.

Učitaj još novosti