01. 09. 2015 - 21:19
I United izdao saopštenje: Real je zakasnio, a ne mi
907
Shares
I United izdao saopštenje: Real je zakasnio, a ne mi

Nastavlja se prebacivanje krivice

I United izdao saopštenje: Real je zakasnio, a ne mi

01. 09. 2015 - 21:19
0
Shares

Manchester United je uzvratio Real Madridu nakon što je kraljevski klub optužio crvene vragove za nerealizaciju transfera Davida De Gee. Engleski klub je izdao detaljno priopćenje.

" - Manchester United nije zahtjevao kontakt od Real Madrida za prodaju De Gee. David je ključan igrač naše momčadi, a klub ga nije htio prodati. Ponude nije bilo do jučer.

  - Za vrijeme ručka jučer Real je poslao prvu ponudu za Davida. Dva kluba su se dogovorila, a transfer je uključivao i dolazak Navasa na Old Trafford. 

  - U posljednjim satima Real je kontrolirao proces s dokumentacijom oko De Gee, Navasa i Real Madrida. Manchester United je imao kontrolu samo nad dokumentima Manchester Uniteda.

  - Manchester United je poslao dokumente za transfer za oba igrača Realu u 21.42 sata. Davidove dokumente Real je vratio Manchester Unitedu bez lista za potpis u 23.32.

  - U 23.40, u minutama prije roka, velike promjene u dokumentaciji došle su do Manchester Uniteda što je ugrozilo transfer. Tek u 23.55 smo primili dokumente, koji su potrebni da se poništi Davidov ugovor s Manchester Unitedom od strane Reala. U ovom trenutku Navasove dokumente Real nije vratio.

  - U 23.58 ugovor o transferu Manchester United je poslao preko TMS-a te je prihvaćen prije kraja roka.

  - Smatramo da se transfer nije dogodio jer Real nije uplodao Davidove dokumente u TMS na vrijeme što Manchester United je. Real je to učinio poslavši ih 28 minuta nakon kraja roka. Da smo sve poslali na vrijeme potvrdio je FA, koji nam je pružio podršku."

Učitaj još novosti