31. 08. 2015 - 13:04
Efektno kolo u Njemačkoj: Dva reprezentativca 'skrivila' dva...
907
Shares
Efektno kolo u Njemačkoj: Dva reprezentativca 'skrivila' dva penala

PREGLED TREĆEG KOLA

Efektno kolo u Njemačkoj: Dva reprezentativca 'skrivila' dva penala

31. 08. 2015 - 13:04
0
Shares

Utakmicama koje odigrane jučer je završeno treće kolo Bundeslige u kojem je odigrano devet utakmica i postignuto 25 golova (2,77 po utakmici).

Jedan statistički podatak je posebno upečatljiv. Na devet sportskih terena diljem Njemačke utakmicu je uživo pratilo 495.033 gledatelja odnosno 55.003 navijača na stadionu. 
Tabela u Njemačkoj se već formira a prema očekivanjima u vrhu se nalaze tri ekipe koje bi trebale biti pretedenti za naslov.

Veliki derbi ovog kola ispunio je sva očekivanja te je Wolfsburg sasvim zasluženo savladao Schalke sa 3:0. Golove za domaće su postigli Dost, Rodriguez i Klose a naš Seo Kolašinac je odigrao svih 90 minuta u dresu Schalkea te je, nažalost, glavni krivac jedanaesterca za Wolfsburg.

U još jednom velikom derbiju Bayern je bio bolji od Bayera sa 3:0. Izuzetno veliki problemi za Guardiolu počeli su povredama njegovih fudbalera pa su posljednju liniju činili Alaba, Bernat i Lahm. Bayern je preko Mullera u prvom poluvremenu poveo sa 1:0, da bi u nastavku golove sa 'bijele tačke' postigli Muller i Robben. 

Veliku pobjedu izborio je u Frankfurt koji je u Stuttgartu došao do svoje prve pobjede a domaćim nanio treći ovosezonski poraz. Nije dobro krenulo za domaće koji su autogolom Holseka poremetili atmosferu. Ipak Didavi u 30. minuti stvari vraća na početak. 
Da na Mercedes-Benz Areni stvari ne štimaju uvjerili smo se u nastavku utakmice kada su pogađali dva puta Castaignos te jednom Haris Seferović. Vedad Ibišević je ovog vikenda napravio transfer iz Stuttgarta u Herthi te nije bio u konkurenciji dok je u petak Toni Šunjić stigao iz ruskog Krasnodara u Stuttgart ali zbog papirologije nije upisao prvi nastup za novi klub.

Koln je kod kuće nakon preokreta savladao HSV. Hamburg je igrao izuzetno kvalitetno ali splet okolnosti ih je koštao bodova iz Kelna. Gosti su preko Holtbyja poveli ali Hosiner i Modeste 'sa bijele tačke' okreću rezultat. Penal je napravio Emir Spahić koji je isključen zbog starta ali boljim pregledom snimka može se uočiti velika greška glavnog sudije utakmice Aytekina.

Mainz je kod kuće savladao Hannover sa 3:0 te produbio agoniju Hannovera. Muto je u prvom poluvremenu sa dva gola 'riješio' pitanje raspodjele bodova a konačnih 3:0 je postavio Malli u drugoj minuti nastavka. 

Borussija Dortmund je pred oko 80.000 gledatelja na Signal Iduna Parku savladao Herthu sa 3:1. Posebno upečatljiva je sjajna igra domaćih koja opravdava favoriziranje Dortmunda za prva mjesta u ovoj sezoni. Golove su postizali Hummels, Aubameyang i Ramos dok je za goste pogodio Kalou. 

 

Ekipa koja je u prva tri kola razočarala sve navijače u Njemačkoj je Borussija Monchengladbach koja je u nedjelju poražena na Wesserstadionu sa 2:1. Izet Hajrović se nije našao u zapisniku ove utakmice što je direktna poveznica sa odlaskom Hajrovića. Golove za domaće su postigli novajlija Johannsson i Vestegaard dok je za goste pogodio Stindl. Do kraja je Werder mogao i do ubjedljivije pobjede ali crveni karton Xhake i nije bio dovoljan da Kroos pogodi 'sa bijele tačke'. 

Samo jedan gol na utakmici postignut je u duelu Augsburga i Ingolstadta. Ipak, jedini gol Leckija u utakmici je i potez kola, a u nastavku se uvjerite i sami. U posljednjoj utakmici između Darmstadta i Hoffenheima nije bilo golove a novi reprezentativac Mario Vrančić nije ulazio u igru. Ermin Bičakčić u dresu Hoffenheima nije ulazio u igru. 

Na kraju Vam donosimo i tabelu Bundeslige nakon trećeg kola:

 

1.    Dortmund    9    
    
2.    Bayern        9    
    
3.    Wolfsburg    7    
    
4.    Köln            7    
    
5.    Mainz            6    
    
6.    Leverkusen    6    
    
7.    Ingolstadt    6    
    
8.    Frankfurt    4    
    
9.    Schalke     4    
    
10.    Hertha        4    
    
11.    Bremen        4    
    
12.    Darmstadt    3    
    
13.    Hamburger SV    3    
    
14.    Hoffenheim    1    
    
15.    Augsburg    1    
    
16.    Hannover    1    
    
17.    Stuttgart    0    
    
18.    Monchengladbach    0    

    

Učitaj još novosti