30. 08. 2015 - 22:53
Jovetić zablistao, očajni Lulić i Lazio, veliki preokret Torina
907
Shares
Jovetić zablistao, očajni Lulić i Lazio, veliki preokret Torina

SERIE A

Jovetić zablistao, očajni Lulić i Lazio, veliki preokret Torina

30. 08. 2015 - 22:53
0
Shares

Odigrano je sedam večernjih mečeva drugog kola Serije A.

Inter je teško stigao do pobjede kod novajlije Carpija, a igrali su i naši reprezentativci - Senad Lulić i Ervin Zukanović.

Carpi - Inter 1:2

Inter je stigao do prednosti u 31. minuti igre nakon sjajnog zalaganja Stevana Jovetića. Napadač je najprije pucao po sredini gola, a nakon što mu je Željko Brkić obranio udarac ponovno je stigao do lopte i iz drugog je pokušaja poslao u mrežu za 1:0, piše Goal.

Carpi je mogao do izjednačenja krajem prvog poluvremena, ali je Wilczeku i Fedelu nedpstajalo preciznosti.

Ipak izjednačenje je stiglo u 81. minuti kada je pogodak postigao Antonio Di Gaudio, no na kraju se to ipak pokazalo nedostatnim za bod jer je Inter ipak stigao do pobjede.

Gabriel Silva je u 88. minuti skrivio jedanaesterac, a s bijele je točke pobjedu Interu u posljednjim minutama donio Stevan Jovetić.

Marcelo Brozović je igrao do 85. minute, dok je Bubnjić kod Carpija odradio svih 90 minuta.

Napoli - Sampdoria 2:2

Napoli je na San Paolu poveo u devetoj minuti igre pogotkom Gonzala Higuaina nakon proigravanja Insignea.

Upravo je Lorenzo Insigne samo tri minute nakon toga imao fantastičnu priliku, s ruba šesnaesterca je pogodio desnu vratnicu.

Iako se činilo da će Napoli lagano do tri boda, sve se promijenilo u samo nekoliko minuta nakon dosuđenog kaznenog udarca Sampdoriji. Raul Albiol je skrivio prekršaj, a zaostatak je pogotkom s bijele točke u 58. minuti smanjio Eder.

Samo minutu kasnije Talijan se odlično snašao u kaznenom prostoru te loptu još jednom ugurao u mrežu za poravnanje rezultata.

Ivan Strinić nije zaigrao za Napoli, a Ervin Zukanović je u 22. minuti ušao u igru kod Sampdorije.

Torino - Fiorentina 3:1

Veliku je priliku u devetoj minuti imao Nikola Kalinić, dočekao je loptu na udaljenosti desetak metara od gola i pucao glavom, ali mu je Daniele Padelli obranio udarac. No na kraju se pokušaj hrvatskog napadača pokazao izrazito bitnim jer je na odbijenu loptu natrčao njegov suigrač Marcos Alonso i pospremio je u mrežu. Padelli nije bio spreman za još jednu uzastopnu obranu.

Torino je u drugom dijelu uspio preokrenuti utakmicu u svoju korist. Domaći su igrači postigli tri pogotka i tako došli do pobjede. Najprije su Emiliano Moretti i Fabio Quagliarella u samo dvije minute donijeli prednost Torinu, da bi pobjedu fantastičnim pogotkom s 25 metara donio Daniele Baselli u 77. minuti.

Chievo - Lazio 4:0

Chievo je stigao u vodstvo u 12. minuti, a pogodak je udarcem s ruba šesnaesterca postigao Riccardo Meggiorini.

Chievo je propustio veliku priliku u 25. minuti kada je fantastičan udarac Paloschija skinuo vratar Lazija, no nisu trebali dugo žaliti za propuštenom prilikom jer su ubrzo nakon toga udvostručili vodstvo. Strijelac je za 2:0 u 30. minuti igre ponovno bio Riccardo Meggiorini.

Lazio je u prvom poluvremenu doživio potpuni potop, a trećim pogotkom Chieva u 45. minuti tome je pripomogao i Valter Birsa koji je zabio lijep pogodak iz slobodnog udarca.

Alberto Paloschi je u 68. minuti pospremio još jednu loptu u mrežu Lazija. Bilo je to 4:0 za raspoloženi Chievo.

Senad Lulić je zamijenjen na poluvremenu.

Atalanta - Frosinsone 2:0

Atalanta je mogla do vodstva i u 11 minuti, ali je Mauricio Pinilla promašio udarac s bijele točke. Ipak, vodstvo su dočekali deset minuta kasnije, a strijelac je bio Guglielmo Stendardo koji je dočekao odbijenu loptu i pospremio ju u mrežu.

Atalanta je povećala prednost u 69. minuti sjajnim pogotkom Alejandra Gomeza sa 25 metara od gola.

Udinese - Palermo 0:1

Palermo je poveo nakon osam minuta igre. Savršenu je dugu loptu poslao Franco Vazquez, točno na glavu Luce Rigonija koji je skočio visoko i poslao loptu po sredini gola za vodstvo od 1:0.

Palermu u pobjedi nije zasmetala ni činjenica da su posljednjih 20 minuta odigrali s igračem manje. Naime, Struna je isključen zbog dva žuta kartona.

Genoa - Hellas Verona 2:0

Genoa je stigla do vodstva u 57. minuti, a strijelac je bio Leonardo Pavoletti  koji je iskoristio odbijenu loptu.

Genoa je povećala prednost u 76. minuti, a strijelac je bio Serge Gakpe.

Učitaj još novosti