28. 08. 2015 - 12:19
Musemić: U utakmicu ulazimo kao favoriti i ne bježimo od toga
907
Shares
Musemić: U utakmicu ulazimo kao favoriti i ne bježimo od toga

Sloboda dočekuje Vitez

Musemić: U utakmicu ulazimo kao favoriti i ne bježimo od toga

28. 08. 2015 - 12:19
0
Shares

Nakon pobjede u Bijeljini nad Radnikom Crveno - crni ove subote na Tušnju dočekuju Vitez. U taboru Slobode tima svi su odlučni da se pred domaćom publikom predstave u najboljem izdanju i da sa novim trijumfom ekipa ode na prvenstvenu pauzu.

"U utakmicu ulazimo kao favoriti i ne bježimo od toga. Protivnika respektujemo, ali kvalitetnija smo ekipa i na nama je da to potvrdimo i na terenu", istakao je na današnjoj konferenciji za medije Husref Musemić.

Vitez je tim koji na Tušanj dolazi u gotovo nepromjenjenom sastavu kakav je bio prošle sezone. Musemić je dobro upoznat sa kvalitetama i nedostacima protivnika:

"Zadržali su većinu igrača iz prošle sezone i to su uglavnom iskusni fudbaleri. Ipak, mislim da se Vitez neće pretjerano otvarati i da će svoju igru bazirati na kontrama. Mi smo se dobro pripremili za ovaj susret, te pozivam navijače da u što većem broju dođu na Tušanj i podrže nas u ovoj utakmici!".

Novinarima se obratio i Nemanja Stjepanović, veznjak koji u posljednjih nekoliko utakmica pruža zapažene partije na poziciji zadnjeg veznog igrača:

"Atmosfera u svlačionici nakon pobjede nad Radnikom je odlična. U Bijeljini smo odigrali pametnu utakmicu, disciplinovanom i čvrstom igrom došli smo do vrijedne pobjede i puni samopouzdanja dočekujemo Vitez. Nadamo se pobjedi sa kojom ćemo uz nova tri boda dočekati prvenstvenu pauzu.".

Musemić sutra neće računati na Mehidića (tri žuta kartona) i Mujića koji se požalio na povredu prepona.

Takođe, ni Škahić neće biti u kombinacijama za Vitez obzirom da je Velež prošle sedmice poslao žalbu na odluku Saveza. Svi ostali fudbaleri su spremni i optimistično dočekuju još jedan premijerligaški meč nakon kojeg bi Crveno - crni trebali ostati u vrhu tabele. Ipak, Musemić poziva na oprez:

"Trebamo igrati oprezno i ne žuriti. Pozicija na tabeli je takva da svi očekuju velike rezultate, no treba biti realan i reći da je u dosadašnjih pet kola dosta mečeva okončano neriješeno. Dosta bodova je otišlo, reklo bi se, u vazduh i do kraja prvenstva ima još mnogo utakmica da se igra. Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu i ne treba praviti euforiju. Svakako da Sloboda ima ambicija u Kupu i u prvenstvu, ali vidjećemo šta ćemo na kraju napraviti.".

Utakmica 6. kola BHT Premijer lige BiH Sloboda - Vitez igra se sutra (subota, 29. avgust) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 17 sati.

Učitaj još novosti