17. 08. 2015 - 23:56
Bilbao osvojio Superkup, Aduriz aposlutni heroj
907
Shares
Bilbao osvojio Superkup, Aduriz aposlutni heroj

Španija

Bilbao osvojio Superkup, Aduriz aposlutni heroj

17. 08. 2015 - 23:56
0
Shares

Athletic Bilbao novi je osvajač španskog Superkupa! Nakon nestvarnih 4-0 na svom terenu u prvom meču, Baskijci su večeras na Camp Nou izborili remi - 1:1 i tako i definitivno stigli do prvog ovosezonskog trofeja u duelu sa velikim favoritom.

Prvo poluvrijeme večerašnjeg revanša obilježio je vodeći pogodak za Barcu, djelo Lea Messija u 44. minutu. Argentinac je na asistenciju Suareza iz neposredne blizine sproveo loptu u mrežu pored nemoćnog Iraizoza - 1:0.

Tom prilikom došlo je do koškanja, jer golman gostiju nije želeo da dozvoli Kataloncima da dođu do lopte i odnesu je što prije na centar.

Tada se pojavila kakva-takva nada da bi Barca u nastavku možda i mogla da uradi nešto više, ali kada je Pique u 56. minutu zaradio crveni karton, sve je za Barcu postalo ''nemoguća misija''.


Do kraja je ostalo samo da se vidi kojim će rezultatom biti okončan ovaj meč, a da Bilbao ni večeras ne izgubi, potrudio se Aduriz u 74. minutu, za konačnih 1-1. To je njegov ukupno četvrti gol protiv Barce u ovom dvomeču i apsolutni je junak ovog podviga kluba iz Baskije.
Učitaj još novosti