11. 08. 2015 - 10:20
Barcelona na nogama: Neymar u karanteni, liječnici strahuju od...
907
Shares
Barcelona na nogama: Neymar u karanteni, liječnici strahuju od širenja zaraze među igračima

KREĆE LOV NA ŠEST TITULA

Barcelona na nogama: Neymar u karanteni, liječnici strahuju od širenja zaraze među igračima

Germanijak.hr
11. 08. 2015 - 10:20
0
Shares

Kada su pomislili kako su zaušnjaci Neymara nešto najgore što ih je moglo pogoditi u trenucima kada igraju tri utakmice europskog i španjolskog Superkupa te otvaranje Primere, u Barceloni se proširio strah od još katastrofalnijeg udara koji bi znatno poremetio planove Luisa Enriquea na početku sezone.

Naime, Katalonci strahuju kako postoje realne šanse za širenjem zaraze među svlačionicom Blaugrane, jer poznato je koliko su bliski svi igrači s Brazilcem Neymarom.

Nagađa se kako je napadač virus zaradio u Brazilu. Prvi simptomi se pojavljuju najčešće između 16 i 18 dana nakon izlaganja virusu, iako period inkubacije može potrajati i do četiri tjedna. Upravo je u tom periodu 23-godišnjak svoje vrijeme provodio u rodnoj zemlji.

Zaraza se može prenijeti kihanjem, kašnjem pa čak i govorom, budući da se izbacuju sitne kapljice koje nezaražena osoba može udahnuti. Osim toga, virus se može prenijeti i preko neopranih ruku ili korištenjem pribora za jelo i čaša.

U Barceloni smatraju kako će se u roku od nekoliko dana znati je li još koji igrač 'zaradio' zaušnjake, a proces Neymarovog oporavka trajat će između dva i tri tjedna.

Bila bi to potpuna katastrofa za Luisa Enriquea kojeg unutar tri tjedna očekuje mnoštvo bitnih utakmica, osobito iz razloga jer s Nou Campa poručili kako love šest titula ove sezone.

Učitaj još novosti