10. 08. 2015 - 13:32
Asmir Begović - Od “rupe” do “jedinice”
907
Shares
Asmir Begović - Od “rupe” do “jedinice”

Dnevni list

Asmir Begović - Od “rupe” do “jedinice”

Dnevni list
10. 08. 2015 - 13:32
0
Shares

Da navijači brzo promijene mišljenje, najbolji je primjer Asmira Begovića. 

Naš najbolji vratar jako je brzo prošao put od ‘rupe’ i krivca za četiri komada protiv New York Red Bulla do pravog izbora za jedinicu Chelseaja.

Nema kakvih sve komentara nije bilo nakon što je u samo jednom poluvremenu prijateljskog duela protiv New York Red Bulla primio četiri gola. 

Ukratko, epizodu na Stamford Bridgeu nije ni počeo, a već su ga ‘pokopali’…, iako realno nije bio direktni krivac ni za jedan pogodak. 

Jose Mourinho tada je ustvrdio da je ovaj na vrata stao malo ukočen, no ostao je uz njega, a sada su, nakon startnog remija protiv Swanseaja (2:2) i navijači (ponovno) na njegovoj strani. 

Najzaslužniji za taj obrat zapravo je njegov konkurent u borbi za mjesto među vratnicama, Thibaut Courtois – Belgijanac je skrivio jedanaesterac i zaradio crveni karton, zbog čega ga je Begović neočekivano zamijenio u 54. minuti.

- Remi 2:2, crveni karton. Nikako početak kakav sam očekivao, Ostavio sam momčad na cjedilu, poručio je Courtois.

- Solidan boda za nas, borili smo se do kraja, a da je bilo malo sreće uzeli bi sva tri, bio je Begovićev komentar.

Nije Asmir uspio skinuti jedanaesterac, pa je završilo 2:2, no nakon toga djelovao je sigurno, pa su navijači svoj bijes okrenuli prema Courtoisu.

- S obzirom na viđeno, bez Courtoisa smo u sigurnim rukama, samo je jedan od navijačkih komentara na društvenim mrežama.

Bio je to poklon s neba za Asmira kojem mnogi u borbi s Belgijancem nisu davali velike šanse, no zbog njegovog crvenog kartona naš će reprezentativni vratar kvalitetu moći dokazati i u slijedećem kolu, kada Chelsea ide na noge Manchester Cityju. Kako god bude, Begović, pa makar i spletom okolnosti, lagano ispunjava ono što je obećao – da će dati sve od sebe u nastojanju da osigura status ‘jedinice’.

- Želim se testirati protiv Thibaua, rekao je po dolasku u Chelsea, dodajući: On je jedan od najboljih vratara na svijetu, no ja vjerujem u sebe…

Učitaj još novosti