30. 07. 2015 - 09:00
Plavi gostuju Standardu: Nema predaje!
907
Shares
Plavi gostuju Standardu: Nema predaje!

3. PRETKOLO EVROPSKE LIGE

Plavi gostuju Standardu: Nema predaje!

30. 07. 2015 - 09:00
0
Shares

Fudbaleri Željezničara danas igraju prvi meč 3. pretkola Evropske lige protiv belgijskog Standarda. Plavi su u dva pretkola ostvarili četiri pobjede u isto toliko mečeva. Željo u ovaj meč kao i mečeve s Ferencvarošom ulazi kao autsjader, no ukoliko se ponovi pristup kao protiv mađarske ekipe, onda se plavi mogu nadati pozitivnom rezultatu.

Ne primiti gol

- Standard je vrlo kvalitetna ekipa, doduše još uvijek nisu uigrani i kompaktni, ali imaju sjajne pojedince. Ukoliko ispoljimo sve svoje kvalitete i postavimo igru kao protiv Ferencvaroša, sigurno je da nismo bez šansi. Kao ekipa Standard je najjači na sredini i ukoliko se dobro postavimo, vjerujem da možemo uspjeti, rekao je jučer na sarajevskom aerodromu šef stručnog štaba Željezničara Milomir Odović, koji se nada da će prva utakmica u gostima biti prednost za našeg viceprvaka, ali i da ritam domaće prvenstvo i evropske utakmice neće uticati na ekipu.

- Nadam se da će biti prednost i da ćemo izboriti pozitivan rezultat, te da ćemo nakon toga uspjeti na domaćem terenu da izborimo prolaz. Što se tiče ritma domaća liga - Evropa vidjet ćemo kako utiče, ali u Banjoj Luci nismo djelovali najbolje i čini mi se da su igrači malo povukli ručnu i čuvali se za meč u Belgiji, završio je Odović.

Desni bek plavih s Grbavice Kerim Memija kaže da je naš predstavnik dobro upoznat sa kvalitetima Standarda, ali da nema predaje. 

- Dobro smo upoznali Standard i spremni smo za taj duel. Očekujem pozitivan rezultat, a glavni cilj nam je da pokušamo ne primiti gol, kazao je Memija, koji smatra da su Ferencvaroš i Standard ekipe podjednakih kvaliteta.

- Ako bismo upoređivali Mađare i Belgijance, sigurno se radi o dosta sličnim filozofijama igre, ali jasno je da je Standard mnogo jača ekipa i da je belgijska liga kvalitetnija, završio je Memija, piše Oslobođenje.

Favoriti na papiru

Stub odbrane plavih Aleksandar Kosorić istakao je da je poraz u Banjoj Luci od Borca (0:1) bio pozitivan šamar za ekipu i da se ona mora psihički dići. 

- Uspjeli smo, ali i morali smo se oporaviti nakon poraza od Borca. Sada se psihički moramo dići, jer je to za nas bio pozitivan šamar. Utakmice protiv Borca i Ferencvaroša da možemo izgubiti u mečevima u kojima smo favoriti, ali i pobijediti u onim u kojim smo autsajderi. Standard jeste favorit, ali na papiru, a mi smo pokazali da znamo igrati i nećemo se predati u Liegeu. Imamo snage i kvaliteta parirmo takvom protivniku, bez obzira na to što oni igraju u mnogo jačoj ligi, riječi su stopera plavih.

U odnosu na mečeve sa Borcem i Ferencvarošem, Željezničar je ostao bez Josipa Kvesića koji je novi igrač turskog Antalyaspora, ali u konkurenciji za večerašnji duel su lijevi bek Dušan Mladenović, kao i Brazilas Tiago Farias. 

Ekspedicija Željezničara jučer je u popodnevnim satima stigla u Liege, gdje je odradila u termin utakmice odradila trening. Utakmica Standard Željezničar na rasporedu je večeras od 20.30 sati uz direktan prijenos na FACE TV. 

Učitaj još novosti