29. 07. 2015 - 20:55
Harmony Ikande golom proslavio potpis ugovora sa bh. šampionom
907
Shares
Harmony Ikande golom proslavio potpis ugovora sa bh. šampionom

SARAJEVO BOLJE OD FAMOSA

Harmony Ikande golom proslavio potpis ugovora sa bh. šampionom

29. 07. 2015 - 20:55
0
Shares

Prvotimci Sarajeva danas su u poslijepodnevnim satima odigrali su prijateljsku utakmicu u Vojkovićima protiv domaćeg Famosa. Utakmicu protiv plavo-bijelog kluba, koji se takmiči u drugoj Ligi Republike Srpske - “grupa” Istok, Sarajevo je započelo u sljedećem sastavu: Plakalo, Kallasi, Mihojević, Kovačević, Protić, Ikande, Rustemović, Stojčev, Barić, Al. Bekić, Okić.

Ipak, susret na stadionu u Vojkovićima obilježila su dešavanja prije samog početka utakmice. Naime, publika, koja je prisustvovala današnjoj utakmici, aplauzom je nagradila fudbalere prvaka šampiona Bosne i Hercegovine, a igrači domaćeg kluba uručili su bordo klubu simboličan poklon u znak zahvalnosti zbog dolaska i želji da se današnja utakmica odigra.

Također, vrijedi istaći i to, da je prvi udarac na utakmici izveo Boban Božović, bivši igrač Fudbalskog kluba Sarajevo, koji trenutno živi u Francuskoj, a koji je u nastupao šest i pol sezona za tim s Koševa, odigravši 159 utakmica i postigavši 13 golova u bordo dresu.

Što se tiče same utakmice, treba pomenuti da je Sarajevo dominiralo tokom čitavog susreta, stvorivši nekoliko dobrih prilika pred golom domaćina, a u 37. minuti, Sarajevo je povelo. Stojčev je poslao jednu dubinsku loptu za Okića, koji prizemnim udarcem, iskosa, s desne strane pogađa donji ugao gola Famosa. Vrijedi istaći, u prvom dijelu utakmice, velike prilike su propustili Stojčev i Okić, te je rezultat mogao biti još veći u korist aktuelnog prvaka BiH.

Drugo poluvrijeme utakmice otvorio je novi igrač Sarajeva, Harmony Ikande, svojim prvim golom u bordo dresu. Sjajni veznjak ušao je u šesnaesterac i snažnim udarcem pogodio donji lijevi ugao Famosa za 2:0. Do 60. minute utakmice, stručni štab aktuelnog prvaka BiH izvršio je nekoliko izmjena, a priliku su dobili mladi igrači, članovi klupske Akademije, a to su bili: Veladžić, Šehić, Husaković, Pozder i Sadiku.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika na obje strane, te su fudbaleri Sarajeva pobjedili rezultatom 2:0.

Na kraju, spomenimo i to, da će izabranici Dženana Uščuplića narednog vikenda, tačnije u nedjelju, 2. augusta, igrati utakmicu drugog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sarajevo će gostovati Travniku, a utakmica na stadionu “Pirota” igrat će se s početkom u 17 sati.

Učitaj još novosti