15. 07. 2015 - 17:39
(VIDEO) Objavljena snimka osumnjičenih za kukasti križ na Poljudu
907
Shares
(VIDEO) Objavljena snimka osumnjičenih za kukasti križ na Poljudu

Prepoznajte li ih?

(VIDEO) Objavljena snimka osumnjičenih za kukasti križ na Poljudu

15. 07. 2015 - 17:39
0
Shares

Splitska policija je na internet stranicama i MUP-ovom YouTube kanalu objavila videozapis na kome se vide dvije nepoznate osobe koje dovodi u vezu sa simbolom svastike na stadionu "Poljud" u Splitu.

Provodeći opsežno kriminalističko istraživanje događaja od 12. juna 2015, kada je na travnjaku nogometnog stadiona "Poljud" za vrijeme utakmice Hrvatska-Italija uočen simbol svastike, policija je na snimci od 8. na 9. juni zapazila dvije osobe koje preskaču ogradu, te moli građane da pomogne u otkrivanju njihova identiteta.

Jedan od muškaraca odjeven je u kratke hlače i majicu s kapuljačom dugih rukava svijetle boje, dok je drugi u dugim hlačama i tamnoj majici s kapuljačom. Obojica su kapuljačama djelomično maskirala lice, a na snimci se vidi i kako sa sobom preko ograde unose ruksak.

Pretpostavlja se da je kukasti križ nastao izlijevanjem herbicida koji je uništio dio travnjaka.

Kukasti križ danas je uklonjen, a već sutra bi nam trebala stići nova trava koja će pokriti nastalu rupu, doznaje se u Hajduku.

Posao sanacije travnjaka dobila je tvrtka "Jadro", čiji su djelatnici u srijedu obavili sve radnje na stadionu, a sutra će postaviti dio trave na tom desetmetarskom komadu travnjaka.

Incident s fašističkim simbolom obišao je svjetske medije, a Hrvatski nogometni savez zbog toga strapi od ozbiljne kazne.

U traženju krivaca policija je pregledala 88 postavljenih kamera na i oko stadiona.

Učitaj još novosti