04. 05. 2024 - 17:35
KAKO JE PJANIĆ POSTAO ZMAJ: "Zove me mlada reprezentacija...
907
Shares
KAKO JE PJANIĆ POSTAO ZMAJ:

KAKO JE PJANIĆ POSTAO ZMAJ: "Zove me mlada reprezentacija Francuske, ali sam im rekao da čekam BiH"

04. 05. 2024 - 17:35
0
Shares

Miralem Pjanić se danas oprostio od nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i to nakon 16 godina igranja u dresu sa najdražim grbom.Ljubav Pjanića prema domovini je neupitna što je dokazivao na svakom mogućem koraku gdje je uvijek bio ponosni Bosanac kao što je to i saopštio u oproštajnoj poruci na Instagramu.Vrijedi se podsjetiti kako je NS Bosne i Hercegovine ubijedio tada 17-godišnjeg veznjaka Metza da u budućnosti nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

Tada golobradi dječak je gostovao na Hayat TV u emisiji kod Senada Hadžifejzovića gdje je rekao da je njegova želja jasna - hoće da igra za BiH.

"Rekao sam prije tri mjeseca da bih htio igrati za BiH, to mi je želja bila oudvijek. Pozvali su me prvi put, ali nisu znali da nemam bosanski pasoš, no moja želja je jasna - hoću da igram za BiH", rekao je Pjanić te istakao da su ga zvali i iz mlade reprezentacije Francuske, ali da ih je odbio."Teško je i meni pošto hoću da igram za BiH, ali ne mogu ja da odlučim, imaju druge države što vide da sa BiH nešto ne ide pa me isto pitaju. Hoću da igram za BiH, ali ne mogu da čekam godinu dana. Zove me U21 reprezentacija Francuske i pričali smo, ali sam im rekao da čekam BiH. Ne mogu ja ništa više, sad je na Savezu da to uradi. Teško mi je kad vidim druge da igraju za BiH, a ja ne mogu", dodao je.

Pjanić je trenutno član Sharjaha u UAE odakle je stigao iz slavne Barcelone. Tokom karijere je igrao još za Juventus, Romu, Lyon te Metz odakle je i krenuo u nogometni svijet.

Inače, ovaj 34-godišnjak je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao kod Miroslava Ćire Blaževića 2008. godine protiv Bugarske sa 18 godina.

Sa Zmajevima je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, a dosad je odigrao 115 utakmica i postigao 17 pogodaka.

(klix.ba)

Učitaj još novosti