15. 07. 2014 - 12:34
Gotovo je: Zlatna kopačka Mundijala u Real Madridu!
907
Shares
Gotovo je: Zlatna kopačka Mundijala u Real Madridu!

7.5 miliona eura po sezoni

Gotovo je: Zlatna kopačka Mundijala u Real Madridu!

B. T.
15. 07. 2014 - 12:34
0
Shares

Nije trebalo dugo čekati da Real odgovori Barceloni na dovođenje Luisa Suareza. Jasno je da "kraljevski klub" ne može dozvoliti da suparnik bude najveća zvijezda prijelaznog roka. Stoga je "imperij uzvratio udarac" i dovodi Kolumbijca Jamesa Rodrigueza.

Trofej Zlatne kopačke Svjetskog prvenstva u Brazilu pokazao je koliko je Monaco napravio dobar posao kad je prošlog ljeta iz Porta doveo 22-godišnjeg Kolumbijca. Čak ni 45 miliona eura sad se ne čini previše, kad bi klub iz Kneževine u samo godinu dana gotovo udvostručiti zaradu.

Za Rodrigueza, koji je oduševio ne samo golovima, nego i igrom na SP-u, Real je spreman platiti čak 80 miliona eura. Monaco traži 85, ali tih par miliona ne predstavlja prepreku, prenosi Goal.

No, transferi u prijelaznom roku često su "vezana štednja". Real želi prodati Angela Di Mariju za 60 miliona, što je cijena na koju je pristao PSG, i Samija Khediru za 30 miliona u Arsenal. Stoga želi što prije zaključiti te transfere kako bi bio "komotniji" u pregovorima s Monacom.

Trener Madriđana Carlo Ancelotti nije sklon prodaji obojice igrača, ali dolazak Jamesa Rodrigueza u Madrid ne bi trebao biti upitan. Igraču se sviđa sredina u kojoj će igrati s Cristianom Ronaldom i Garethom Baleom, a njegov novostečeni "zvjezdani" status idealno bi se uklopio u Realovo "kraljevsko ruho".

Dogovorena je čak i plaća koju bi mladi Kolumbijac imao u Madridu, 7,5 miliona eura neto po sezoni. Luka Modrić godišnje zarađuje oko 4,5 miliona eura. Rekorder je Cristiano Ronaldo sa 17 miliona eura čiste zarade, drugi je na listi Gareth Bale s 11. Kolumbijac bi bio treći na listi, ispred Ikera Casillasa i Xabija Alonsa koji zarađuju po šest miliona te Sergia Ramosa i Karima Benzeme koji godišnje imaju 5,5 miliona čiste zarade.  Hijerarhija u ekipi određena je (i) visinom ugovora.

Monacu je jasno da više ne može zadržati Jamesa, sad je idealno vrijeme za prodaju. Za uzvrat su zatražili Pepea, što je Real odbio, ali bi mogli dobiti Casemira, što bi cijenu transfera snizilo za deset miliona eura.

Učitaj još novosti